Foto: Publicitātes foto

Pasaules arhitektūras dienā, 7. oktobrī, astoto reizi tika pasniegta gada balva Rīgas arhitektūrā. Tā piešķirta SIA "Arhitektu birojs "Krasts"" – arhitektei Renātei Truševskai, arhitektūras studentei Lienai Braslai un ainavu arhitektei Kristīnei Dreijai "par koka apbūves vērtību izcelšanu publiskajā telpā – ēkas "Zirgu pasts" pārbūvi Latvijas Kultūras akadēmijas teātra studijām Dzirnavu ielā 46".

Papildus gada balvai, Rīgas pilsētas arhitekta birojs piešķīra septiņas atzinības par izcilību atsevišķu objektu arhitektūrā.

"Šī gada būvju skatē mēs ar žūrijas ekspertiem īpaši meklējām labākos piemērus pilsētas dzīvojamās vides ilgtspējas nodrošināšanā, pievēršot uzmanību tādiem pilsētvides raksturlielumiem kā energoefektivitāte, vides pieejamība un universālais dizains, novērtējot paveikto gan Rīgas vēsturiskajā centrā, gan apkaimēs un mikrorajonos," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Ar visām Gada balvas Rīgas arhitektūrā finālā iekļuvušajām būvēm var iepazīties šeit.

Arhitektūras sasniegumu skati organizē pašvaldības aģentūra "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem. Dalībniekus – būves un to autorus – skatei varēja izvirzīt Rīgas pilsētas arhitekta birojs, valstiskās un nevalstiskās institūcijas un organizācijas, kā arī jebkura juridiska un fiziska persona.

Galveno godalgu iepriekšējos gados saņēmuši:

  • "Tērbatas ielas brāļi" – divi biroju un veikalu nami Tērbatas un Lāčplēša ielas stūrī (arhitektu birojs "Kubs", 2006. g.);
  • VEF 1. un 1.a korpusu pārbūve (Arhitekta J.Pogas birojs, 2007. g.);
  • "Ostas skatu" ēka Ķīpsalā (arhitektu birojs "Arhitektonika", 2008. g.);
  • dzīvojamais komplekss "Dienvidu pakavs II" Ziepniekkalnā (arhitektu birojs "Sarma & Norde", 2009. g.),
  • darījumu centrs "Rietumu Capital Centre" Vesetas ielā (uzņēmums "Zenico projekts", 2010. g.),
  • "DnB Nord bankas jaunbūve" Skanstes ielā (Audrius Ambrasa arhitektu birojs birojs, Lietuva, 2011. g.),
  • "Rīgas biržas ēkas atjaunošana" Doma laukumā 6 (SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa", arhitekte Liesma Markova, arhitektes palīdze Tatjana Toropova un arhitekte Aiga Rozentāle, 2012. g.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!