Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 31. janvārī, plkst. 19 Liepājas teātrī būs iespējams noskatīties Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūziklu "Pūt, vējiņi!". Šī būs jubilejas izrāde – tā tiks spēlēta jau 50. reizi!

Izrāde Liepājas teātra repertuārā ir jau trešo sezonu – to 2011. gada rudenī iestudēja režisors Dž.Dž.Džilindžers. Mūziklu iecienījuši gan Liepājas, gan pārējās Latvijas iedzīvotāji – līdz šim tas spēlēts pilnās zālēs un to noskatījušies jau vairāk kā 30 000 skatītāju. Rīgā vien jau nospēlētas 10 izrādes, rīdziniekiem un pilsētas viesiem iestudējumu redzēt būs iespējams arī šogad – 24. un 25. februārī Liepājas teātris atkal viesosies Dailes teātrī.

"Pūt, vējiņi!" saņēmuši ne tikai skatītāju mīlestību, bet arī profesionāļu novērtējumu – tā atzīta par 2011./2012. sezonas "Gada muzikālo izrādi" (par iestudējumu "Spēlmaņu nakts" balvas saņēmuši arī horeogrāfe Inga Krasovska un Kārlis Lācis), ieguvusi raidījuma "100g kultūras" balvu "Kilograms kultūras 2011″ nominācijā "Teātris", pavisam nesen iegūta arī Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis" nominācijā "Labākā realizētā literārā iecere".

Pēc "Pūt, vējiņi!" noskatīšanās teātra kritiķe Zane Radzobe atzinusi, ka "režisora Dž. Dž. Džilindžera Liepājas teātrī iestudētie Raiņa, Kārļa Lāča un Jāņa Elsberga "Pūt, vējiņi!" kļuvuši par Latvijas teātra sensāciju. Ja pastāvētu kāda ar Raiņa mantojumu saistīta balva, izrādes radošā grupa to būtu pelnījusi – iestudējuma pēcgarša dienām nelaiž vaļā, liekot atkal un atkal atgriezties pie liepājnieku un Raiņa versijas salīdzinājuma. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad, ķeroties pie ģeniālas klasikas modernizēšanas, oriģinālais mākslas darbs netiek sabojāts, bet gan nopulēts, apmīļots un iecelts saulītē."

Viena no Baibas lomas atveidotājām – aktrise Everita Pjata – par savu lomu un to, kā tā mainījusies laika gaitā, stāsta: "Nozīmīga lomas daļa veidojās no muzikālā materiāla. Ja pirmajās izrādēs tas man bija muzikāls izaicinājums, tad ar laiku, gūstot lielāku pieredzi darbā ar savu balsi, arī Baibiņas lomu atveidojot, vairs netraucēja domas par muzikālā materiāla izpildīšanu, tagad tas dzīvo pats no sevis... Ja godīgi, nekas daudz nav mainījies attiecībā pret Baibiņu un mani... Es joprojām viņu jūtu, mīlu un saprotu. Es ceru, ka spēju pietuvoties Raiņa dotajam Baibiņas uzdevumam, kodam, kuru viņš ir iekodējis šajā tēlā."

Jubilejas izrādē Baibu atveidos Aija Andrejeva (arī Rīgā – 25.02.), savukārt Pjata lomā iejutīsies 24.02.

Vēl iespējams iegādāties biļetes un būt kopā ar aktieriem svētku reizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!