Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 13. martā klajā nāks albums ar runām un dziesmām pēc B.E.Bihovskija brošūras "Mūslaiku buržuāziskās filosofijas marasms" motīviem.

Projektā sastopas filosofi Ainārs Kamoliņš, Andrejs Balodis, Ainārs Sauka, Ansis Zunde un rokmūziķi — ansamblis "Manta", kā arī trūkstošais posms, ko pārstāv Jānis Joņevs, portālu "Delfi" informē biedrības "HI" pārstāvji.

Pirmais projekta "Buržuāziskās filozofijas marasms četrām balsīm ar ansambli" pasākums notika bārā "Chomsky" Starptautiskajā strādnieku solidaritātes dienā, 2012. gada 1. maijā, un nu, teju četrus gadus vēlāk, iznāk eseju un dziesmu albums taustāmā un digitālā formātā, kura prezentācijas pasākumi notiks 13. martā plkst. 20.00 Kaņepes Kultūras centrā un 28. martā plkst. 18 Ventspils Pārventas bibliotēkā.

"Pulkveža B.E. Bihovskija teksts tika publicēts latviešu valodā 1948. gadā, kad visiem svaigā atmiņā bija 2. pasaules karš. Nav brīnums, ka teksts turpina cīņu pret fašismu turpinājumu citā frontē — filosofijā. [...]buržuāziskie filosofi uzskata, ka ikdienas valodas analīze varētu atrisināt daudzas ikdienas problēmas. Taču tas, saskaņā ar Bihovskiju, ir nelāgs triks, lai novērstu uzmanību no objektīvās realitātes un šķiru cīņas, kas nav atrisināma ar semantiku," stāsta projekta autors Ainārs Kamoliņš.

"Lasot un apspriežot "buržuāziskās filosofijas marasmu", pārbaudījām praksē, kā dziesmu tapšanu iedvesmo filosofijas idejas, stāsti vai spilgtākie teksta fragmenti", — Edgars Šubrovskis no ansambļa "Manta".

Biļetes uz pasākumu Kaņepes Kultūras centrā būs iegādājamas uz vietas pirms pasākuma — cena 3 eiro. Ieteicams nākt laicīgi, jo vietu skaits ierobežots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!