Foto: LETA

Arhitektam Gunāram Birkertam par izcilu radošo ieguldījumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta izstrādāšanā un būtisku līdzdalību tā īstenošanā otrdien, 28.oktobrī, valdība piešķīrusi Ministru kabineta atzinības rakstu.

Atzinības rakstu Birkertam pasniegs kultūras ministre Dace Mēlbārde (NA).

Gunārs Birkerts ir viens no pazīstamākajiem latviešu arhitektiem. 1943. gadā viņš aizbrauca uz Vāciju, kurs studēja Štutgartes Tehniskajā augstskolā, bet pēc tam pārvācās uz ASV, kur 1962. viņš atvēra savu biroju. Bijis arhitekts vairākām ievērojamām būvēm ASV, kā arī projektējis Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku "Gaismas pils".

Tāpat otrdien valdība piešķīra atzinības rakstus Valsts robežsardzes (VR) Galvenās pārvaldes Dienesta organizācijas pārvaldes Nacionālā koordinācijas centra priekšniekam pulkvežleitnantam Jānim Laimiņam, VR Galvenās pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietniekam, Izmeklēšanas nodaļas priekšniekam pulkvežleitnantam Oskaram Mileikam; VR Ludzas pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta priekšniekam pulkvežleitnantam Voldemāram Ļubimovam, VR Ventspils pārvaldes Jūras operāciju koordinācijas centra priekšniekam majoram Askoldam Pukjanam un VR Rīgas pārvaldes Lidostas „Rīga” I kategorijas robežkontroles punkta galvenajam inspektoram kapteinim Igoram Ignatovičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!