Foto: Shutterstock

Arī 2015.gadā galerijā "Istaba" bērniem un to vecākiem tiek piedāvāta iespēja noskatīties režisora Jāņa Znotiņa izrādi bērniem "Istabas fabulas" pēc I.A.Krilova "Fabulas" motīviem. Tuvākās izrādes - 3., 4., 17., 18.janvārī.

Izrāde tiek spēlēta galerijas "Istaba" telpās, piedaloties diviem aktieriem - Jānim Znotiņam un Laurai Siliņai. Izrādes mākslinieks - Ričards Millers. Izrādē izmantota galerijas "Istaba" orģinālā telpa, kas nu jau desmito gadu ir mākslas priekšmetu veikals, kurā tiek eksponēti latviešu mākslinieku darinājumi, izstāžu zāle un bufete.

Režisors par izrādi saka: "Vēlme iestudēt Krilova fabulas radās, jo, manuprāt, galerija "Istaba" ar savu saturu un orģinālo interjeru rada to pašu daudzveidīgo noslēpumu, ko Krilovs savās fabulās."

Fabulās attēlotā cilvēka-dzīvnieka līdzība ir pateicīgs materiāls skatītāja iztēles rosināšanai, radot izrādi, kā arī apdzīvojot latviešu mākslinieku darinājumus. Šī līdzība palīdz sasniegt un uztvert fabulā ierakstīto dziļo jēgu, morāli.

Režisors fabulās izlasāmo līdzību cilvēks-dzīvnieks vēlas pārnest uz līdzību priekšmets-cilvēks un radīt izrādi bērniem.

Izrāde tiek veidota, balstoties uz izdomas principa - radīt no tā, kas mums dots apkārt. Atgādināt bērniem un to vecākiem, ka iztēle ir neizmērojami plaša. Izrāde domāta sākumskolas vecuma bērniem, kā arī to vecākiem.

Biļetes var iegādāties galerijā "Istaba" un Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!