Foto: LETA

18. janvārī tūkstošiem Rīgas iedzīvotāju un viesu vienosies unikālā notikumā - akcijā "Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde", kad no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā – Gaismas pili.

"Rīga 2014" atbalstītāji pasākuma ietvaros nodrošinās dalībnieku fotografēšanu, lai pēc tam ar bildēm varētu dalīties sociālajos tīklos.

Lai šis notikums paliktu atmiņā un ikviens varētu dalīties pieredzētajā ar ģimeni un draugiem, "Rīga 2014" sadarbības partneris "Lattelecom" īstenos īpašu aktivitāti – Grāmatu draugu ķēdes dalībnieku fotografēšanu. Deviņu fotogrāfu komanda iemūžinās ķēdes dalībniekus deviņos posmos visu Grāmatu draugu ķēdes darbības laiku.

Pēc tam fotogrāfijas tiks ievietotas interneta mājas lapā www.gramatukede.lv.

Sākot no 20. janvāra grāmatu ķēdes dalībnieki savas fotogrāfijas varēs atrast šajā mājas lapā, lejupielādēt un dalīties ar tām sociālajos tīklos. Grāmatu ķēdes dalībnieki akcijas laikā saņems kartiņas ar domēna vārdu, kur pēc tam meklēt savu fotogrāfiju.

Jau vēstīts, ka jau ceturtdien, 16. janvārī, Rīgā sāksies otrais Pasaules uguns skulptūru čempionāts, kas būs viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumiem.

Čempionāts līdz 18. janvārim risināsies Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta, iekļaujoties tematiskajā līnijā "Rīgas karnevāls". "Lattelecom" pasākuma norises vietā nodrošinās bezmaksas WiFi tīklu Lattelecom – free, lai ikviens apmeklētājs varētu lietot internetu un dalītos iespaidos par redzēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!