Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 11.decembrī daudzi Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un tirdzniecības centra "Origo" apmeklētāji uzdeva jautājumu, kas notiek viņu acu priekšā. Jau no rīta tur ieradās milzīgs autoceltnis, lai no gājējiem ierobežotā Stacijas laukuma teritorijā izkrautu četrus dzīvojamos konteinerus.

Šie četri konteineri ir paredzēti labdarības maratona "Dod pieci!" vajadzībām, kas trūcīgu un vientuļu senioru atbalstam aizsāksies jau 17.decembrī.

Divi īpaši stikla konteineri tiks iekārtoti Latvijas Radio 5 – Pieci.lv vajadzībām, lai 144 stundu garumā raidstacija tiešajā ēterā un visu acu priekšā raidītu no Stacijas laukuma. Pārējie divi konteineri būs pielāgoti dzīvošanai un tehniskā personāla darbam.

Jau iepriekš ziņots, ka Pieci.lv aizsāk Baltijā vēl nebijušu labdarības projektu "Dod pieci!", kura ideja aizgūta no Nīderlandē ikgadēji notiekošā labdarības maratona "Serious Request".

"Dod pieci!" būs arī līdz šim ilgākais radio raidījums Latvijas vēsturē, jo sešas diennaktis jeb 144 stundas trīs Pieci.lv dīdžeji – Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Kaspars Mauriņš – dzīvos Stacijas laukumā uzstādītajos konteineros un par ziedojumiem atskaņos klausītāju izvēlētas dziesmas.

Pašlaik interneta vietnē Pieci.lv norit dziesmu izvēlēšanās, kuras tiks spēlētas maratona laikā no 17. līdz 23.decembrim. Ikviens, anketā norādot dziesmas nosaukumu, ierakstot novēlējumu kādam īpašam senioram un norādot savu tālruņa numuru, varēs piedalīties īpašā labdarības izlozē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!