Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 13. decembrī plkst. 13:00 Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina uz vācu kuratores Barbaras Štrakas priekšlasījumu un Hardija Lediņa gada noslēguma diskusiju.

"Gada garumā ar plašu pasākumu programmu tika atklātas multimediju mākslinieka dažādās radošās darbības šķautnes un plašais ietekmju loks, tādēļ gada izskaņā ar vieglu ironiju tiks apspriests jautājums par Hardiju Lediņu Kultūras kanonā - Vai šajā institucionalizētajā valsts kultūras atmiņā ir vieta arī alternatīvās un starpdisciplinārās mākslas parādībām?" stāsta pasākuma rīkotāji.

Diskusija notiks izstādes "Lediņš. Starp to un kaut ko citu" ietvaros Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālē.

Ar priekšlasījumu par Lediņa nozīmi Latvijas avangarda ainā uzstāsies vācu kuratore Barbara Štraka no Berlīnes, bet vēlākai diskusijai pievienosies arhitektūras doktors Jānis Lejnieks, dzejniece Liāna Langa, muzikologs Boriss Avramecs un mākslas zinātnieks Jānis Borgs. Diskusiju vadīs Latvijas laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese un izstādes "Lediņš. Starp to un kaut ko citu" kuratore Līga Lindenbauma.

Barbara Štraka (Barbara Straka, 1954) ir vācu mākslas zinātniece, kritiķe un kuratore. Kā Vācijas Jaunās Tēlotājmākslas apvienības (NGBK) ārštata kuratore 1988. gadā realizējusi leģendāro latviešu mākslinieku izstādi "Rīga - latviešu avangards" ("Riga-Lettische Avantgarde").

"Šī izstāde bija vērienīgākā latviešu mākslinieku skate Rietumos, kas 1989. gadā tika rādīta arī Brēmenē un Ķelnē. NSRD mākslinieku grupas - Hardija Lediņa, Jura Boiko, Imanta Žodžika, Daces Šēnbergas un Imanta Žodžika iekļaušana šai izstādē bija solis uz latviešu jauno mākslas parādību iekļaušanos Rietumu mākslas ainā," stāsta pasākuma rīkotāji.

Izstādi "Lediņš. Starp to un kaut ko citu" rīko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, izstādes kuratore ir Līga Lindenbauma. Tā apskatāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1. stāva izstāžu zālēs līdz 30. decembrim. Izstādes darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai laikā no plkst. 12:00 līdz plkst. 19:00; sestdienās, svētdienās no plkst. 11:00 līdz plkst. 17:00. Pirmdienās izstāde slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!