Foto: DELFI
Otrdien Kaņepes Kultūras centrā notika atraktīva preses konference, kurā tika stāstīts par festivāla "Rīgas Laiks" programmu.

"Festivāla programma būs intensīva. Mēs mēģināsim panākt situāciju, ka viens cilvēks nevar apmeklēt visus pasākumus un viņam ir jāizvēlas," sacīja žurnāla izdevējs Arnis Rītups.

"Rīgas Laika" festivāls notiks no 5. novembra līdz 9. novembrim, atzīmējot žurnāla "Rīgas Laiks" 20 gadu jubileju.

Rītups pasākuma apmeklētājiem atklāja, ka šāda festivāla ideoloģiskais mērķis ir panākt, ka Rīga ir vieta, kur cilvēki domā.

Festivāla ietvaros notiks vairāki koncerti, teātra izrādes, izstādes, tikšanās ar žurnāla "Rīgas Laiks" veidotājiem un autoriem, intelektuālās diskusijas, kā arī dažādas radošās darbnīcas.

Festivāla atklāšanas koncertā, kas notiks 5. novembrī Lielajā Ģildē, apmeklētāji varēs klausīties Sergeja Prokofjeva kantātes "Oktobra revolūcijas 20. gadadienai" pirmatskaņojumu Latvijā, ko izpildīs Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris, diriģents - Normunds Šnē.

Ar festivāla programmu iespējams iepazīties īpaši festivālam "Rīgas Laiks" izveidotā mājaslapā "rl20.lv", detalizēta festivāla programma tiks izziņota drīzumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!