Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 25. februārī, pulksten 19:00 Liepājas pilsētas oficiālajā "Facebook" kontā ikviens Liepājas kultūras cienītājs un baudītājs aicināts pieslēgties Liepājas Kultūras balvas 2020 svinīgās ceremonijas translācijai, informē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde.

Pērn ikviens radošās nozares pārstāvis ir ieguldījis neizmērojami lielu darbu, lai pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būtu iespēja baudīt kultūru un kaut uz mirkli aizmirst par sarežģīto situāciju, kurā dzīvojam. Tādēļ šogad - Liepājas Kultūras balvas pasniegšanas 10 gadu jubilejā - ar īpaši lielu pateicību un apbrīnu godināsim mūsu kultūras varoņus.

Šogad "Kultūras balva 2020" ceremonijai līdzi varēs sekot no jebkuras pasaules malas internetā. Pasākuma radošā komanda būs izveidojusi līdz šim nebijušu un īpašāku pašas ceremonijas formātu un saturu, lai ņemot vērā valstī valdošos pulcēšanās aizliegumus un epidemioloģiskās drošības noteikumus, varētu noorganizēt ne tikai drošu, bet arī svinīgu un ikvienam "Kultūras balvas 2020" interneta pārraides skatītājam aizraujošu un saturīgu atpūtas veidu.

Apbalvojuma ceremoniju organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar režisoru Mārtiņu Kalitu, dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci un video mākslinieku Andri Vētru. Ceremonijas norisi paspilgtinās Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Jānis Dreiblats un Kintija Stūre.

Kultūras gada balvas uzdevums ir novērtēt tos kultūras notikumus un personības, kuri veicinājuši kultūras dzīves kvalitāti un Liepājas atpazīstamību, kā arī novērtēt jaunas, radošas un inovatīvas idejas Liepājas pilsētas kultūras jomā. Apbalvojums "Kultūras gada balva 2020" simbolizē ne tikai izcilību, bet arī lielu gribasspēku, izturību un spēju pielāgoties apstākļiem.

Kopumā šogad tika saņemti 44 pieteikumi mākslas, literatūras, mūzikas, teātra un citās nozarēs, izvirzot gan radošu apvienību iniciatīvas, gan individuālus sasniegumus, no kuriem žūrijas komisija izvēlējusies 10 spilgtākos pērnā gada Liepājas kultūras dzīves notikumus.

Ceremonijas tiešraidi skatieties 25. februārī, plkst.19:00 Liepājas pilsētas oficiālajā Facebook kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!