Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Straumi piedāvāja trešdien, 28. novembrī pulksten 19.00 tiešraidē no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielās zāles vērot Izcilības balvas kultūrā svinīgo ceremoniju.

Īpašais apbalvojums par izciliem starptautiskiem sasniegumiem kultūrā šovakar tiks pasniegts jau piekto reizi, un žūrijas darbs šogad bija īpaši saspringts. Kultūras ministrijas aicinājumam izvirzīt pretendentus apbalvojumam atsaucās rekordliels pieteicēju skaits, un trīs balvas ieguvējus bija jāizvēlas no 24 pieteikumiem. Pretendenti šogad pārstāv tādas kultūras nozares kā vizuālā māksla, dizains, arhitektūra, kino, kultūras mantojums, mūzika, literatūra un grāmatniecība.

Izcilības balva kultūrā iedibināta 2014. gadā pēc kultūras ministres Daces Melbārdes aicinājuma, Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvas un ar Nacionālās kultūras padomes atbalstu.

Balvas piešķiršanas mērķis ir izteikt Latvijas valsts atzinību par izciliem starptautiska mēroga sasniegumiem kultūrā, kas devuši būtisku ieguldījumu Latvijas kultūras vērtību popularizēšanā, veicinājuši pozitīvu Latvijas tēlu, cēluši Latvijas prestižu pasaulē un kultūras vērtību Latvijas sabiedrībā.

Aizvadītajos gados apbalvojumu saņēmuši: Aleksandrs Antoņenko, Jānis Nords, Žaņa Lipkes memoriāls, Signe Baumane, Iveta Apkalna, Andris Freibergs, Turaidas muzejrezervāts, Rasa un Raitis Šmiti, Andris Nelsons, dizaina birojs H2E, Gidons Krēmers un kamerorķestris Kremerata Baltica, kā arī režisors Alvis Hermanis.

Tiešraide no Izcilības balvas kultūrā 2018 skatāma arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!