Foto: Publicitātes attēli
Apgāds "Jumava" izdos grāmatu "Ukrainas vēsture" Imanta Liepiņa redakcijā, kurā tiks iekļauti vairāku Latvijas vēsturnieku apkopotie materiāli par Ukrainas vēstures posmiem no aizvēstures līdz mūsdienām.

Kā "Delfi" informē izdevniecības pārstāvji, grāmata tiks prezentēta Ukrainā bojāgājušo upuru piemiņas dienā, 9. maijā pulksten 13 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28.

"Ukrainas vēsture, tāpat kā jebkuras postpadomju valsts vēsture, ir sarežģīta un sirdi plosošu notikumu pilna. Putina sacītais, ka Ukrainai nav vēstures, mums radīja vēl lielāku interesi to izpētīt. Veidojot "Ukrainas vēstures" radošo komandu, mēs vēlējāmies atspoguļot Ukrainas vēstures dažādos posmus, izceļot tās varenību un vērtīgo kultūrvēsturisko mantojumu pasaules kontekstā, lai arī Latvijas sabiedrībai būtu iespēja apgūt zināšanas par šīs valsts pagātni. Mēs ceram, ka brīdī, kad šī grāmata tiks pabeigta, varēsim veltīt pēdējo nodaļu Ukrainas uzvarai par savu neatkarību," stāsta apgāda "Jumava" valdes loceklis Juris Visockis.

"Vairāk nekā jebkad nepieciešami pētījumi, kas atspēko Kremļa centienus saduļķot patiesību par Ukrainu. Tādēļ šai izvērstajai vēstures falsifikācijai pretī jāliek tādi pētniecības darbi kā šī grāmata, kas vēsta par izšķirošiem Ukrainas notikumiem. Šī būs viena no pirmajām grāmatām, kas vēstīs par Ukrainas tautas varonīgajiem darbiem savas neatkarības veidošanā," norāda Prof.Dr.oec. Inese Vaidere, Eiropas Parlamenta deputāte.

Prezentācijas pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar padziļinātu grāmatas "Ukrainas vēsture" saturu un arī noklausīties grāmatas autoru Agra Purviņa, Agra Dzeņa, Jura Lorenca un Imanta Liepiņa stāstījumus par Ukrainas vēstures posmiem.

Grāmatas prezentācijas viesu starpā būs Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, Ģenerāļu kluba pārstāvji admirālis Gaidis Zeibots un Dainis Turlajs, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Ukrainas izlases treneris Ainārs Bagatskis, un Rīgas pašvaldības pārstāvis.

Grāmatu "Ukrainas vēsture" varēs iegādāties grāmatnīcās visā Latvijā un daļa no ienākumiem tiks ziedota Ukrainas atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!