Foto: LETA
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgs Latvijas Zinātņu akadēmijai (LZA) skaidrot situāciju saistībā ar lēmumu no 1.septembra pārtraukt telpu nomas līgumu ar SIA "Rīgas koncertzāle", informē ministrijā.

Ceturtdien pēc koncertzāles valdes locekļa Jura Millera lūguma ar viņu situāciju apsprieda IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītājs, valsts sekretāra vietnieks un Nodrošinājuma un finanšu departamenta direktors Elmārs Martinsons.

Millers Martinsonu informējis par veiktajiem ieguldījumiem koncertzāles telpu renovēšanā un turpmāk nepieciešamajiem ieguldījumiem, kā arī sadarbības problēmām saistībā ar zāles izmantošanu. Kā iepriekš informēja Millers, "koncertzāles atjaunošanā ir ieguldīti būtiski līdzekļi - patlaban ap 500 000 eiro, kas ir tikai daļa no kopumā investēt nepieciešamā pusotra miljona".

Pēc tikšanās IZM nolēmusi uzklausīt arī LZA viedokli koncertzāles jautājumā, kā arī ministrija atkārtoti aicinās abas puses tikties, lai rastu konstruktīvu risinājumu.

Kā ziņots, LZA valde vakar nolēmusi no 1.septembra pārtraukt telpu nomas līgumu ar SIA "Rīgas koncertzāle", liecina paziņojums LZA mājaslapā.

Koncertzāle "Rīga" LZA telpās tika atklāta pagājušā gada 20.septembrī. Koncertzāles veidošanu, slēdzot līgumu ar Milleru uz desmit gadiem, kā arī norādot, ka LZA šī zāles rekonstrukcija ir nepieciešama, atbalstīja LZA prezidents Ojārs Spārītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!