Sabiedriskā kustība "Mans Doms" izsludina radošo konkursu "Ar domu par barikādēm", kurā ikvienam Latvijas iedzīvotājam tiek piedāvāta iespēja līdzdarboties Rīgas Doma jaunās vitrāžas tapšanā.

No piektdienas, 16. marta līdz 12. aprīlim visi interesenti ir aicināti iesniegt savus radošos darbus Latvijas trešās atmodas un 1991. Gada barikāžu notikumu tematikā. Konkursa uzvarētāja darbs tiks iemūžināts Rīgas Doma vitrāžā un kļūs par nozīmīgu pilsētas arhitektūras sastāvdaļu un vēstures liecību, kas būs aktuāla turpmākos gadsimtus.

Kā uzsver konkursa rīkotāji, "Ar domu par barikādēm" ir unikāla iespēja kļūt par autoru nozīmīgam vēsturiskam objektam, kas būs aktuāls turpmākos gadsimtus. Izstrādājot konkursa darbu, radošie autori ir aicināti atcerēties 1991.gada barikāžu notikumus un vēstīt par tautas saliedētības lielo nozīmi. Mākslas darbs tiks iemūžināts vitrāžā un saglabāts kā piemiņas zīme par Latvijas tautas brīvības atgūšanu.

Konkursu organizē biedrība "Ascendum" sadarbībā ar Rīgas Domu, un tā ir viena no sabiedriskās kustības "Mans Doms" aktivitātēm. Iesniegtos darbus izvērtēs īpaša septiņu cilvēku žūrijas komisija, kuru pārstāv tādu jomu speciālisti, kā LMA profesore un stikla māksliniece Inguna Audere, LMA rektors un gleznotājs Aleksejs Naumovs, LMA profesors un mākslas vēsturnieks Ojārs Spārītis, arhitekts Jānis Dripe, LU profesors un politologs Tālavs Jundzis, portāla "Satori" redaktors un filozofs Ilmārs Šlāpins, kā arī Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš.

Jaunā vitrāža atradīsies Rīgas Doma rietumu šķērsjoma ziemeļu sienā un tā būs pieejama apskatei visiem interesentiem gan no Doma laukuma, gan Marijas kapelas.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2.maijā un labākā darba autors iegūs balvu 300 latu apmērā. Plašāk ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties "Mans Doms" mājas lapā www.mansdoms.lv sadaļā "Konkurss".

Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!