Foto: Publicitātes foto

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LMC) izsludina pieteikšanos dalībai LMC vasaras skolā "Ko stāsta šodienas mākslas tēli?", informēja LMC informācijas un publicitātes speciāliste Anda Boluža.

LMC Vasaras skola notiks jaunizveidotajā mākslinieku rezidencē, Ruckas muižā, Cēsīs, no 7.jūnija līdz 12.jūnijam. Tajā aicināti pieteikties jaunie un topošie mākslinieki, mākslas kritiķi, kuratori un kultūras projektu vadītāji no Baltijas valstīm.

Vasaras skolas centrālā tēma ir mākslas naratīvās formas, (kon)tekstualitāte, vēstījuma un tā struktūru savstarpējās attiecības, kā tās raksturo šodienas mākslas aktuālākos procesus un strāvojumus. Naratīvās formas tiks izzinātas no dažādiem - mākslinieka, kuratora, producenta, kritiķa - skatupunktiem. Dalībnieki tās iepazīs daudzveidīgā teorētisku un praktisku aktivitāšu programmā, ko veidos lekcijas, semināri, darbnīcas, diskusijas, kā arī patstāvīgu radošo projektu izstrādāšana.

Vasaras skolā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem - kā un par ko šodien tiek domāts un runāts laikmetīgajā mākslā? Kādos virzienos notiek aktuālie mākslas meklējumi, pētījumi un vēstījumi? Tiks runāts arī par to, kādi ir laikmetīgās mākslas instrumenti kritiskās domāšanas aktivizēšanā un sociālpolitisku procesu iesaistē. Vasaras skolā meklēs atbildi arī uz jautājumu, kāda ir mākslas loma un iespējas, iesaistoties šodienas "zināšanu ekonomikas" laukā.

Atbildes tiks meklētas gan caur aktuālo mākslas pieredzi un stratēģijām, gan kritiskās teorijas skatpunktiem - postkoloniālisma, psihoanalīzes, seksualitātes, dabas un eksakto zinātņu, aktuālās un filozofijas vēstures perspektīvām, atmiņas un nesenās pagātnes pētniecības skatpunkta.

LMC Vasaras skolas programmas vadītāja ir mākslas zinātniece Ieva Astahovska. Lekcijas un darbnīcas vadīs mākslinieki, kuratori, teorētiķi un filozofi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām Eiropas valstīm. Viņu vidū būs Jurijs Dobrjakovs, Ainārs Kamoliņš, Flo Kasearu, Zane Kreicberga, Solvita Krese, Žilvins Landzberģis, Marko Mētams, Katrīna Neiburga, Krišs Salmanis, Jānuss Samma, Monika Saukaite, Ārons Šusters, Jānis Taurens un citi.

Daļa no vasaras skolas programmas - lekcijas un prezentācijas - būs publiski pieejama visiem interesentiem.

Vasaras skolas programma notiks angļu valodā. Tai pieteikties var, aizsūtot aizpildītu pieteikuma anketu, kas atrodama LMC mājaslapā, CV un motivācijas vēstuli uz adresi "lccasummerschool@gmail.com" līdz 12.maijam. Papildus iespējams pievienot savu radošo darbu portfolio, publikācijas u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!