Foto: Publicitātes foto
Gaidot Latvijas leļļu animācijas pamatlicēja Arnolda Burova (1915-2006) simtgadi, izsludināts konkurss jaunajiem kinoskatītājiem, vēsta konkursa rīkotāji.

Konkursa pieteikumus rīkotāji gaida līdz 6. martam (ieskaitot). Šajā konkursā bērni un jaunieši trīs vecuma grupās (no 7 līdz 18 gadiem) aicināti veidot lelles vai leļļu animācijas filmas (gan individuāli, gan apvienojoties radošajās komandās) un iesniegt tās Latvijas Kinematogrāfistu savienībā, kas ir viens no konkursa organizatoriem.

Otrs sadarbības partneris ir Latvijas Leļļu teātris, kur visu aprīli būs apskatāma izstāde no konkursam pieteiktajām lellēm, tur arī notiks konkursa noslēgums ar konkursa filmu demonstrēšanu un balvu dalīšanu, vadoties pēc profesionāļu žūrijas lēmumiem.

Konkursu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, konkursa nolikums un papildu informācija.

Lai iedvesmotu potenciālos konkursa dalībniekus, jau visu februāri filmu studijas "Animācijas Brigāde" mākslinieki viesojās pie bērniem dažādās Latvijas vietās, rīkojot animācijas darbnīcas un tajās iepazīstinot ar Arnolda Burova filmām un to varoņiem, atklājot leļļu animācijas noslēpumus agrāk un tagad, un iedvesmojot bērnus un jauniešus pašiem zīmēt leļļu skices, veidot tēlus plastilīnā un kadrēt lelles, radot kustību uz ekrāna.

Martā notiks vēl pēdējā no šīm animācijas darbnīcām – 6. martā plkst. 13 Dobeles pilsētas Kultūras namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!