Foto: Shutterstock

Piektdien, 27.martā, Baltkrievijas Nacionālajā vēstures muzejā atklās izstādi "DzintarsBaltijas jūras dārgakmens", ko Rīga 2014 Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros veidojis Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM). Tajā stāstīts par dzintara izplatību un tā atrašanas vietu – Baltijas jūru, dzintara krustcelēm, Dzintara ceļiem un tajos iesaistītajām kultūrām.

Pēc izrādīšanas Rīgā izstāde tika iekļauta Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā. Minskā tā būs skatāma līdz š.g. 24.aprīlim, bet jūnijā ceļos uz Kijevas pilsētas vēstures muzeju.

Izstādes „Dzintars - Baltijas jūras dārgakmens" kuratori ir LNVM direktora vietniece zinātniskajā darbā Irina Zeibārte un mākslinieks - Ģirts Boronovskis.

2014. gadā, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, dzintars kā viens no Latvijas kultūras simboliem tika celts īpašā godā. Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ir lielākais Latvijas teritorijā atrastā arheoloģiskā un etnogrāfiskā dzintara kolekciju glabātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!