Foto: Publicitātes foto
Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību aicina piedalīties publikas balsojumā un noteikt, kurš ir spilgtākais darbs Latvijas arhitektūrā pagājušajā gadā. Balsojumā piedalās 11 darbi, kas izvēlēti Latvijas Arhitektūras balvas 2019 finālam.

Balsojums norisināsies no 7. līdz 16. maijam, pulksten 23.59. Latvijas Arhitektūras gada balvas pasniegšanas ceremonija notiks 17. maijā Rīgas Cirkā.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses par vienu no pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Šogad Latvijas Arhitektūras gada balvai tika pieteikti kopumā 45 darbi, no kuriem 27 tika izvirzīti padziļinātai izpētei un vērtēšanai.

Konkursa dalībniekiem bija iespēja pieteikt arhitektūras objektus un procesus vairākās kategorijās. Arī šogad balvas ietvaros tiek vērtēti ne tikai objekti - ēkas, vides objekti, interjeri, ainavu arhitektūra, – bet arī procesi – notikumi, izdevumi, izstādes un projekti, kas atstājuši iespaidu gan uz arhitektūras nozari, gan sabiedrības emocijām.

"Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019" pieteiktos darbus vērtēja Gunta Grikmane, Ilze Mekša, Agnese Lāce, Liene Mackus, Viktors Valgums un Artūrs Analts. Fināla darbus vērtēs un uzvarētāju noteiks starptautiska žūrija.

Jau ziņots, ka šā gada Arhitektūras nedēļas vienojošā tēma ir "Līdzsvars". Arhitektūras nedēļa sāksies 13. maijā ar "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019" fināla nominantu izstādes atklāšanu pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!