Foto: Publicitātes attēls

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību aicina piedalīties publikas balsojumā un noteikt, kurš ir spilgtākais darbs Latvijas arhitektūrā pagājušajā gadā. Balsojumā piedalās 16 darbi, kas izvēlēti Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022 (LAGB 2022) finālam.

Balsojums norisināsies no 21. septembra līdz 5. oktobrim, pulksten 23.59. Savukārt Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022 svinīgā ceremonija un balvu pasniegšana norisināsies 7. oktobrī.

Balso par savu favorītu šeit!

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses par vienu no pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Kā stāsta LAGB 2022 žūrijas priekšsēdētāja, arhitekte Andra Šmite, izvēlēties nominantus starp 49 šogad pieteiktajiem darbiem nebija viegli – tie bijuši dažādi, daudzpusīgi un profesionāli izstrādāti pieteikumi. "Visi šogad iesniegtie darbi raksturojami kā ļoti kvalitatīvi un labi. Ja būtu tāda iespēja, mēs labprāt apbalvotu pat vairākus no iesniegtajiem pieteikumiem.

Kopumā žūrija pavadīja piecas dienas, apskatot pieteiktos darbus, jo arī objektu atrašanās vietas ir ļoti dažādas – no Bernātiem līdz Robežniekiem. Mums bija garas diskusijas, taču neatceros, kad vēl ir bijis pasākums, kura ietvaros esmu tik intensīvi vairākas dienas pēc kārtas runājusi par arhitektūru un tās vērtībām. Tāpēc varu teikt to, ka visi žūrijas pārstāvji ir savas jomas speciālisti, spēcīgas personības ar skaidru redzējumu par vērtībām, kas mums ir svarīgas," par žūrijas darbu stāsta Andra Šmite.

Visi Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022 nominanti:

Pirmajā kārtā darbus vērtēja atlases žūrija: arhitekte un žūrijas priekšsēdētāja Andra Šmite, arhitekts, arhitektu biroja "Mailitis Architects" vadītājs Austris Mailītis, arhitekts, biroja "Didrihsons Arhitekti" vadītājs un Kultūras ministrijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs Gatis Didrihsons, arhitekts, arhitektu biroja "NRJA" vadītājs Uldis Lukševics, arhitekte, autore, kuratore, Jaunā Eiropas Bauhaus Latvijas kontaktpunkta vadītāja Ieva Zībārte, būvinženieris, būvuzņēmuma "Skonto Construction" projektu vadītājs Jānis Kreicburgs un muzeja "Žaņa Lipkes memoriāls" direktore, sabiedriskā aktīviste Lolita Tomsone, Savukārt nākamajā posmā nominētos darbus vērtēs un lēmumu par galvenajām balvām pieņems starptautiskā žūrija.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. Latvijas Arhitektūras gada balvu organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!