Foto: DELFI
Ikgadējais Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) karnevāls 2019. gadā notiks 1. februārī. Šogad karnevāla tēma un nosaukums būs "Sumpurņa pils", portālu "Delfi" informē LMA pārstāvji.

Karnevāls šogad notiks 81. reizi. Tas tiek rīkots Mākslas akadēmijas simtās jubilejas noskaņās, tāpēc tam dots nosaukums "Sumpurņa pils" – tāds pats, kāds tas bija 1929. gadā.

Kā informē karnevāla rīkotāji, šogad tas kļūs vēl plašāks – atkal vēsturiski atverot pasākumam akadēmijas sirdi – Lielo aulu, kā arī jauno korpusu. Šobrīd jaunie mākslinieki sākuši zīmēt skices, lai piedalītos mākslas objektu konkursā. Karnevāls apvienos sevī dažādas mākslas jomas – mūziku, deju, videomākslu, instalācijas, glezniecību un performances mākslu.

Kopumā darbosies desmit pieturvietu, kas piedāvās gan mūziku, gan kino. Uz skatuvēm uzstāsies grupas "Oranžās brīvdienas", "Martas asinis", kā arī reperis ansis. Pilna pasākuma programma tiks izsludināta vēlāk.

Biļetes tirdzniecībā būs pieejamas janvārī. Ieeja karnevālā ir no 18 gadu vecuma – pie ieejas tiks pārbaudīti personu apliecinošie dokumenti. Katrs akadēmijas students vai absolvents, uzrādot studenta apliecību vai diplomu, var iegādāties vairākas biļetes sev un saviem draugiem.

Karnevāla norises laiks 1. februārī no pulksten 20.00 līdz 05.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!