Foto: Publicitātes foto

Visu janvāri, pieminot barikāžu notikumus, kustības "Mans Doms" vēstnieki un jaunās Rīgas Doma vitrāžas autors tiksies ar barikāžu dalībniekiem Valmierā, Limbažos, Talsos, Liepājā, Jelgavā, Bauskā, Rēzeknē un Jēkabpilī.

Kustība "Mans Doms" organizē tūri dažādos Latvijas novados, lai kopīgi gan ar barikāžu dalībniekiem, gan jauniešiem, kam nav tiešu atmiņu par Atmodas laiku, vienotos atmiņās par 1991. gada barikāžu notikumiem.

Tikšanās laikā tiks stāstīts par jauno Rīgas Doma vitrāžu "Ar degsmi par brīvu Latviju", ko atklās 2014. gada pavasarī. Vitrāžas autors, arhitekts Krišs Zilgalvis rādīs stikla paraugus un informēs par tehnoloģiju, kurā tiks veidota barikādēm un Atmodai veltītā vitrāža. Bet sabiedriskās kustības "Mans Doms" vēstnieki dalīsies savos atmiņu stāstos un pieredzē par barikāžu laiku Rīgas Domā un Doma laukumā.

17. janvārī plkst. 15:00 prezentācija notiks Liepājā, Liepājas muzeja nodaļā "Liepāja okupāciju režīmos", K. Ukstiņa ielā, bet plkst. 19:00 Talsos, Talsu novada muzejā, K. Milenbaha 19.

Ar iedzīvotājiem tiksies Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš, vitrāžas autors Krišs Zilgalvis, projekta "Mans Doms" organizators Gatis Vectirāns, "Ascendum" valdes locekle Eva Ikstena - Strapcāne, kā arī īpašais viesis - žurnāliste Ilze Dobele. Par muzikālo noskaņu rūpēsies dziesminieks Goran Gora.

"Šobrīd norit darbs pie jaunās Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju", kas veltīta Latvijas neatkarības atjaunošanai. Jaunā vitrāža atradīsies Marijas kapelā, un tā būs vieta, kur cilvēki varēs uzkavēties, pieminot Atmodas laika notikumus. Paredzēts, ka vitrāža būs labi saredzama no Doma laukuma, šādi atgādinot par barikāžu notikumiem ikvienam garāmgājējam un pilsētas viesim", stāsta biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!