Foto: Publicitātes attēls (vizualizācija)
Vien pirms pāris dienām tika izziņots, ka Rīgā tiks atvērta jauna pasākumu norises vieta – kultūras nams "Atmoda". Interneta lietotāji aši pamanīja, ka jaunā kultūras nama noformējumā izmantoti laikraksta "Atmoda" dizaina elementi. (Titulbildē nākamās kultūrvietas fasādes vizualizācija). Portāla "Delfi" uzrunātais advokāts arī atzīst, ka situācija no juridiskā viedokļa nebūt nav viennozīmīga.

"Delfi" jau vēstīja, ka telpās, kur kādreiz atradās populārais bārs "Sarkans", kopā ar domubiedriem saimniekos Herberts "Herbe" Blumbergs, grupas "Rīta stienis" dalībnieks, kā arī viens no kādreizējā bāra "Ļeņingrada" izveidotājiem.

Īsi pēc jaunās atpūtas vietas izziņošanas, laikraksta "Atmoda" galvenā redaktore Elita Veidemane tviterī pauda sašutumu par to, ka jaunā kultūras vieta esot "nozagusi" laikraksta logo. Tiesa, kafejnīcas īpašnieki šai pašā sociālajā tīklā atbildēja, ka laikrakstiem kā tādiem neesot logo.

Portāls "Delfi" sazinājās ar advokātu biroja "Sorainen" advokātu Andri Tauriņu, kurš skaidroja, ka konkrētā situācija jāvērtē no autortiesību viedokļa, kas ir diezgan sarežģīta. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!