Otrajās Lieldienās, 22. aprīlī, pulksten 18.00 Jelgavas Kultūras namā būs skatāma Dejas balvai nominētā tautas deju ansambļa (TDA) "Līgo" radītā deju izrāde "Kal mani no jauna – Rīgas leģenda", kas balstīta Kārļa Skalbes "Pasakas par vērdiņu" motīvos, portālu "Delfi" informē deju kolektīva pārstāvji.

"Tāpat kā katrai pilsētai ir sava leģenda, arī katram cilvēkam ir stāsts. Tas atgādina, ka cilvēka liktenis veidojas, saskaroties ar ikdienu, sapņu un ideju lolojumu, dzīves mērķi un nejaušu brīnumu, kas spēj cilvēka dzīvi pagriezt pavisam citā virzienā. Tā tas notiek ar Ansi un vērdiņu, kuru nav iespējams iztērēt," iestudējuma stāstu ieskicē tā veidotāji.

"Teikas mītus un pasakas, ko līdz šim esam iestudējuši, manuprāt, latviešu skatuviskajā dejā ir diezgan viegli uzburt. Turpretī stāsts par Ansi, man šķiet, ir diezgan sarežģīts – alkas pēc bagātības, pēc kaut kā liela, skaista un nezināma. Mūsu interpretācijā tas nebūs tikai stāsts par dzīšanos pēc naudas un īstās dzīves pazaudēšanu. Tas būs stāsts arī par iespēju sākt visu no gala," pārdomās par izrādi dalās "Kal mani no jauna" horeogrāfs un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā Ģilde" vadītājs Jānis Purviņš.

Izrādes veidotājs un horeogrāfs ir vairākkārtējais Deju svētku virsvadītājs un TDA "Līgo" vadītājs Jānis Purviņš, režisore un libreta autore Dace Micāne-Zālīte, mūzikas autori ir postfolkloras grupas "Iļģi" dalībnieki Ilga Reizniece un Gatis Gaujenieks, tērpu autore Evija Dāboliņa, savukārt pārsteidzošās Jūgendstila maskas veidojusi Evita Bēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!