Foto: LETA

Pēc remontdarbu pabeigšanas Jaunā Rīgas teātra (JRT) vēsturiskajās telpās Lāčplēšu ielā un teātra trupas atgriešanās tajās, pagaidu telpas "Tabakas fabrikā" varētu izmantot Latvijas Kultūras akadēmija, intervijā laikrakstam "Diena" atzina kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Viņa atzina, ka "Tabakas fabrikā" ir izveidotas telpas, kuras ir specializētas skatuves mākslai un tās būtu jāpārvērš par radošo industriju atbalsta centru, kur būtu arī bāzes vieta Kultūras akadēmijai, kurai ir arī mākslas maģistra programma radošajās industrijās.

"Mēs redzam tur arī radošo industriju inkubatoru, kurš šobrīd atrodas pagaidu telpās. Arī tur esam Eiropas fondus iezīmējuši kā instrumentu, ar kuru tālāk attīstīt "Tabakas fabrikas" kvartālu," sacīja ministre.

Kā ziņots, JRT 2017. gada jūnijā aizvadīja pēdējās izrādes ēkā Lāčplēša ielā pirms tās rekonstrukcijas, bet pēc rekonstrukcijas gatavojas būtiskām pārmaiņām aktieru trupā, JRT ierakstā sociālajā tīklā "Facebook" vēstīja teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis.

Ēkas rekonstrukcijas laikā teātris pārcēlās uz "Tabakas fabrikas" telpām Miera ielā 58A. Līdz ar sezonas sākšanu pagaidu telpās, uz laiku tika veikta arī JRT vizuālās identitātes maiņa, proti, kamēr JRT atrodas bijušajā "Tabakas fabrikas" kompleksā, tā lietotā atpazīstamības zīme ir "Jaunais Rīgas teātris pie Dzemdību nama".

2018. gada vasarā Latvijas Kultūras akadēmija uzņēma jauno JRT aktieru kursu, kuri tika speciāli gatavoti JRT vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!