Foto: Valsts nekustamie īpašumi

Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvdarbu gaitā Lāčplēša ielā 25, Rīgā, atrastā laika kapsula un tajā uzietie materiāli nodoti Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejam, pavēstīja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Viņš norādīja, ka kapsulas atvēršanu veica eksperts, kas pēc satura fiksēšanas iepakoja atrastos priekšmetus īslaicīgai uzglabāšanai. Pēc restauratores, Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes un par teātra nozari atbildīga Eduarda Smiļģa Teātra muzeja rekomendācijas, materiāli nodoti Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejam dezinfekcijai un iespējamai iekļaušanai muzeja krājumā.

Griškevičs skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo kapsulas saturs attiecas uz Rīgas Latviešu amatnieku palīdzības biedrības darbību 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā. Pēc sākotnējās dezinfekcijas un uzskaites, pilna satura restaurēšana un skenēšana var ilgt līdz pat diviem gadiem, atkarībā no muzeja noslodzes. Savukārt par tālāku satura eksponēšanu, pēc VNĪ valdes priekšsēdētāja paustā, varēs lemt tikai pēc restaurācijas darbu pabeigšanas.

Jau rakstīts, ka JRT būvdarbu gaitā Lāčplēša ielā 25, Rīgā, veicot pagrabstāva izbūvi, atrasta kapsula, kas satur vairākas 19.gadsimta vēstures liecības - rakstiskus vēstījumus un laikrakstu, iepriekš informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!