Foto: LETA

Dzintaru koncertzāles piedāvājums ir konkurētspējīgs, un vilinošs tas šķiet arī daudziem tūristiem no Rietumiem, uzsver Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis, noraidot pieņēmumus, ka kūrortpilsētas piedāvājums būtu vairāk paredzēts krievvalodīgajiem vai tūristiem no Austrumiem.

"Piedāvājums ir ļoti konkurētspējīgs, un mēs ļoti par to domājam. Īpaši tas attiecas uz nopietnās mūzikas festivāliem vai koncertiem. Piemēram, tajā pašā "Verdi rekviēmā" bija apmēram ceturtā daļa ārzemnieku, ja nemaldos," norāda Truksnis.

Vienlaikus gan viņš piekrita – ja pasākums ir kāds dzejas priekšlasījums latviešu vai krievu valodā, nevar gaidīt daudz ārzemnieku. "Bet piedāvājums ir, un tas ir pietiekami diversificēts," ir pārliecināts mērs.

Pie Dzintaru koncertzāles piedāvājuma strādājot profesionāli cilvēki.

"Vienmēr var domāt, uzlabot, bet tāpēc ir Dzintaru koncertzāles valde, kurā ir profesionāli cilvēki. Piemēram, tas pats Svens Renemanis ir komponists un bijis mūzikas skolas vadītājs un saprot, kā tur visam jānotiek. Arī Ingrīda Vilkārse, kas ir doktore mūzikas jomā, strādā arī Kultūras ministrijā, arī pārzina šo nozari. Tur ir cilvēki, kas par to visu domā," klāstīja Truksnis.

Mērs nepiekrīt, ka Dzintaru koncertzāles piedāvājums būtu vairāk paredzēts krievvalodīgajiem.

"Kritiski izejot cauri katram momentam, var redzēt, ka tas ir mīts, ka šeit viss ir orientēts kādā vienā virzienā. Klāsts ir ļoti plašs un pietiekami diversificēts. Piemēram, sezonas atklāšana notika ar Ziemeļvalstu orķestri "Nordic stars", kas savu koncertturneju sāka tieši šeit," uzsver Jūrmalas pašvaldības vadītājs.

Viens no Dzintaru koncertzālē notiekošajiem pasākumiem ir jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas šogad notiks no 24. līdz 29.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!