Foto: F64

Līdz ar Jauno gadu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās pakāpeniski tiek iekārtots jauns Gaismas pils pakalpojums - kafejnīca/restorāns. Šobrīd darbību uzsākusi tā kafejnīcas daļa, piedāvājot bibliotēkas apmeklētājiem uzkodas, smalkmaizītes, kafiju, tēju, atspirdzinošus dzērienus un vidi atpūtas brīdim. Restorāna un kafejnīcas pakalpojumus LNB sniegs SIA "OZRT" - "Svētki jums".

"Jau kopš aizvadītā gada jūnija, kad Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka vēra durvis pirmajiem lasītājiem, regulāri ir aktualizēts jautājums par Gaismas pils restorānu. Šobrīd ar gandarījumu varam paziņot, ka ir noskaidrots pakalpojuma sniedzējs, un jau februārī restorāna kafejnīcas daļa laipni gaida apmeklētājus.

Taču pašam restorānam vēl nav nosaukuma, un, tā kā par šo bibliotēkas elementu apmeklētāji izrāda neviltotu interesi, nosaukuma radīšanas procesā vēlamies iesaistīt arī sabiedrību,," stāsta LNB Komunikācijas un mārketinga nodaļas vadītāja Signe Valtiņa.

Restorāna pakalpojumu sniedzēja SIA "OZRT" pārstāvis Lauris Streņģe par gaidāmo sadarbību: "Esam ļoti pagodināti būt par daļu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, tā ir liela atbildība!

Mūsuprāt, Gaismas pils ēka ir lepnums ikvienam latvietim un tā ir daļa no Rīgas vizītkartes. Lai gan jau šobrīd piedāvājam bibliotēkas viesiem apmeklēt mūsu telpas un nobaudīt piedāvāto sortimentu, turpinām darbu pie restorāna koncepta attīstības.

Vēlamies iesaistīt ikvienu restorāna nosaukuma izveidē, tāpēc sadarbībā ar Nacionālās bibliotēkas Komunikācijas un mārketinga nodaļu nolēmām izsludināt atklātu konkursu."

LNB pārstāvji aicina līdz 27.februārim sūtīt savas idejas par LNB restorāna nosaukumu uz adresi: konkurss@lnb.lv (lūgums norādīt arī vārdu, uzvārdu un telefona numuru).

Labākā nosaukuma idejas autors iegūs ekskluzīvu iespēju izbaudīt vakariņas divām personām jaunizveidotā restorāna kafejnīcā vēl pirms tā oficiālās atvēršanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!