Otrdien, 10. Jūnijā, "Neputna galerijā" Tērbatas ielā 49/51 atklās fotogrāfes Ineses Kalniņas personālizstādi "Stihija. Vīrietis".

"Izstāde turpina fotogrāfes vairāku gadu garumā veidoto ciklu "Brīvās robežas". Tās ir melnbaltas fotogrāfijas, kuru galvenais varonis ir vīrietis. Un vīrietis ir kails," norāda izstādes veidotāji.

"Mūsdienās un jau izsenis uzmanības centrā mākslā ir bijusi sieviete, puskaila, kaila. Manās fotogrāfijās gribētu atgādināt, cik skaists savā vienkāršībā ir vīrietis, cik iekārojams un uzmanības cienīgs," stāsta pati fotomāksliniece.

Foto: Neputns galerija (no izstādes iekārtošanas)

Kalniņa veidojusi vairākas personālizstādes, kā arī piedalījusies vairāk nekā divdesmit kopizstādēs (pēdējās no tām: "Akti naktī" (Liepāja), Ceļojoša Pleskavas fotostudijas "Lis" un Rūjienas biedrības "Mirkļu foto fabrika" sadraudzības izstāde (Pleskava, Krievija), "Kailums", (Mūkusalas mākslas salons, Rīga) un citās).

Izstāde "Neputna galerijā" būs skatāma līdz jūlija beigām.

Kalniņa dzimusi Valmierā 1983. gadā. Fotogrāfijas pamatprincipus apguvusi Valmieras Valsts ģimnāzijas fotopulciņā un Valmieras Mākslas vidusskolā. Vēlāk studējusi Liepājas Pedagoģijas universitātē (2003-2007), tur arī aktīvi darbojusies Liepājas Tautas fotostudijā "Fotast". Mūžizglītības Socrates–Erasmus programmas ietvaros no 2006. gada februāra līdz jūlijam studējusi Dizaina un mākslas universitātē Klužā-Napokā (Universitatea De Arta si Design Cluj-Napoka) Rumānijā. Šobrīd Inese Kalniņa darbojas kā profesionāla fotogrāfe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!