Foto: Publicitātes foto
Kalnciema kvartālā 23. aprīlī no pulksten 10 līdz 16 notiks pasaules grāmatu dienai veltīts tirgus. Vairākas Latvijas izdevniecības prezentēs savas jaunākās grāmatas, tiks rīkoti dzejas lasījumi un vadītas radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem.

Kā "Delfi" informē organizatori, Kalnciema kvartāla galerijā filozofijas žurnāla "Tvērums" komanda vadīs radošās rakstīšanas darbnīcu, bet izdevniecība "Latvijas Mediji" iepazīstinās ar dzejnieces Daces Taurītes bērnu grāmatu "Burtu balle".

Notiks plaši dzejas lasījumi, kur septiņi autori prezentēs savus dzejoļus vai atdzejas krājumus, kas pēdējā gada laikā iznākuši izdevniecībā "Neputns". Savukārt izdevniecība "Liels un mazs" atklās dzejnieka Arnolda Auziņa jaunāko dzejoļu grāmatu "Triks un čiks" un piedāvās muzikālus priekšnesumus – Lauma Kazaka uz ģitāras izpildīs īpaši šim pasākumam rakstītas kompozīcijas un dziedās Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Norisināsies arī ilustrāciju darbnīca par dzejoļu tēmām.

Visas dienas garumā Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā darbosies Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) grāmatu maiņas punkts, kur ikviens bez maksas varēs tikt pie jaunām grāmatām, ja atnesīs jau izlasītas un vairs nevajadzīgas grāmatas.

Kā allaž, Kalnciema kvartālā būs arī tirgus, kurā mājražotāji, zemnieki un amatnieki aicinās nobaudīt pārtikas produktus un iegādāties amatniecības izstrādājumus.

Norises vieta – Kalnciema ielā 35, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!