Foto: Publicitātes attēls
Sagaidot saulgriežus, 22. februārī no pulksten 10 līdz 16 norisināsies "Meteņu karnevāls" Kalnciema kvartālā – tradicionālo Meteņu svinības slavenā Venēcijas karnevāla noskaņās. Šajā dienā būs iespēja klausīties un radīt mūziku kopā ar gaidāmās RIBOCA2 dalībnieku, mūziķi-čellistu Džeikobu Koenu, vērot Rīgas cirka skolas performances, un, protams, "maskoties" karnevāla garā. Kā ierasts, šajā dienā Kalnciema kvartāla tirgus zemnieki, mājražotāji un amatnieki tērpsies košās maskās. Tie, kuriem nav savas maskas, aicināti to izgatavot darbnīcā, portālu "Delfi" informē karnevāla rīkotāji.

Pulksten 11.30-12.30 tirgus laukumā ciemosies azartiskais žonglieris un garkājis Dmitrijs Pudovs no Rīgas cirka skolas. Jau vairāk kā 10 gadus viņš uzstājas kā uguns mākslinieks un žonglieris dažādos pasākumos Latvijā un ārzemēs, kā arī virtuozi performē līdzsvara disciplīnās – ar līdzsvara dēli, staigāšanu uz ķekatām un braukšanu ar vienriteni. Starp citu, arī ikdienā Dmitrijs pārvietojas ar vienriteni.

Pulksten 11-14 Kalnciema kvartāla galeriju pārņems skaņas un mūzika – sestdien būs burvīga iespēja satikt gaidāmās RIBOCA2 dalībnieku. Amerikāņu eksperimentālā mūziķa-čellista Džeikoba Koena (Jacob Cohen) vadībā nodosimies improvizētai muzikālai darbnīcai. Kopā ar Džeikobu radīsim neparastus mūzikas instrumentus no visdažādākajiem priekšmetiem un materiāliem. Apmeklētāji, pēc pašu vēlēšanās, ir laipni aicināti ņemt līdzi savus mūzikas instrumentus, arī bojātus un neskanošus.

Pulksten 12-14 būs iespēja veidot Itālijas daudzveidīgās maskas – gandrīz katrā Itālijas reģionā ir savi varoņi un īpašas maskas ar raksturu! Kurš gan nezina veiklo venēcieti Arlekīnu un viņa draudzeni Kolumbīni, kā arī eleganto Balanzone no Boloņas, gudro kungu ar balto apkaklīti, kurš mīl labi paēst. Neaizmirsīsim arī par kapteini Spavento no Ligūrijas reģiona ar zobenu un krāšņo spalvu pie cepures un iepazīsim arī Itālijas dienvidu varoņus. Masku darbnīcu vadīs Latvijas Itāļu valodas pasniedzēju asociācija (LIVPA) un vizuālās mākslas skolotāja Anda Laukevica.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas un bez vecuma ierobežojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!