Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons pavēstījis, ka turpina klausīties grupas "The Smiths" radīto mūziku, neraugoties uz to, ka grupas dalībnieki ir publiski norādījuši, ka viņam to aizliedz.

To politiķis pavēstījis intervijā raidsabiedrībai BBC.

Iepriekš klausīties un mīlēt grupu "The Smiths" Kameronam, kurš ir britu konservatīvās partijas līderis, aizliedzis grupas ģitārists Džonijs Marrs, bet vēlāk arī bijušais kolektīva līderis Morisejs. Mūziķi ar šādiem paziņojumiem klajā nākuši, kad Kamerons atzinis, ka no jaunības dienām viņam patīkot "The Smiths" un dažu citu britu grupu mūzika.

Marrs nav paskaidrojis, kāds ir viņa nelabvēlīgās attieksmes pret premjeru iemesls, tomēr intervijā vairakkārt uzsvēris, ka nevēlas, lai Kamerons, kurš Lielbritānijas premjerministra amatā stājās 2010.gadā, klausītos "The Smiths" darbus.

Savukārt Morisejs šo ideju atbalstījis, atgādinot, ka Kamerons jau no bērnības dienām iecienījis aļņu medības, kas nepatīk dziedātājam, kurš pazīstams kā dzīvnieku tiesību aizstāvis un ar "The Smiths" laidis klajā albumu "Meat Is Murder".

Morisejs kulta mākslinieka statusu iemantoja jau pagājušā gadsimta 80.gados ar Mančestras grupu "The Smiths", bet pēc grupas izjukšanas 1987.gadā sāka veiksmīgu solokarjeru.

"The Smiths" ir viena no ietekmīgākajām 20.gadsimta 80.gadu grupām, kas iedvesmojusi virkni 90.gadu un pēdējās desmitgades grupu, tostarp "The Stone Roses", "Radiohead", "Suede", "Oasis", "Doves" un daudzas citas.

Morisejs vairākkārt ticis atzīts par vienu no izcilākajiem mūsdienu tekstu autoriem, kā arī pazīstams ar saviem asajiem publiskajiem izteikumiem par politiskiem un sociāliem jautājumiem, dzīvnieku tiesību aizstāvību, veģetārismu un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!