Foto: Publicitātes foto
Sākot ar 2. aprīli Kaņepes Kultūras centrā darbību sāks neliels "art-house" kinoteātris ar mērķi izrādīt nekomerciālu, neatkarīgu un spēcīgu kino. Kinoteātris tiek veltīts un ir iedvesmots no talantīgā kino režisora un festivāla "Arsenāls" dibinātāja Augusta Sukuta (1947 – 2017), portālu "Delfi" informē Kaņepes Kultūras centra pārstāve Anna Luīze Pētersone.

"Kad ar komandas biedriem meklējām kādu nozīmīgu un atbilstošu nosaukumu iecerētajam pastāvīgam filmu izrādīšanas maratonam, bieži nonācām pie salīdzinājuma – "tā kā Arsenālā"; "nu, tā kā Sukuts darītu". Kronis visam bija uzieta fotogrāfija, kurā Augusts Sukuts, vienā no pēdējām vizītēm Rīgā bija iegriezies Kaņepes Kultūras centrā ar mērķi apskatīt kino zāli, jo bija dzirdējis, ka ir parādījusies jauna telpa publiskiem seansiem. Beigu beigās jau, ja mēs gribētu veltīt kino nosaukumu Čārlijam Čaplinam vai Paradžanovam - kāpēc gan ne, ja tas ir apzināti un uzņemoties visu atbildību šīs izcilās personības priekšā," stāsta Dāvis Kaņepe.

"Kino Augusts" galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības, un jo īpaši jauniešu interesi un izpratni par ārvalstu un latviešu kino, kā arī nodrošināt starpkultūru izglītības iespējas ar audiovizuālās mākslas, kopienu aktivitāšu un radošās izglītības palīdzību. Programmā tiks izrādīta Baltijas filmu vēsture, Arsenāla konkursa filmas, starptautisku filmu festivālu laureāti un darbi.

"Kino Augusts" pirmās nedēļas filmu programma:

Otrdiena, 2. aprīlis, pulksten 19.00
Riga (Take 1) / Rīga (Dublis 1)
Režisors: Zigfrīfs (Siegfried), Francija, Latvija
2019, 1'40

Rīga, Latvija. Elita - kaislīga aktrise, Elīna, viņas meita, studē mākslu, Iveta ir gide, bet Paulīna –baletdejotāja, viņas visas ir iemīlējušās un filmas gaitā piedzīvo emocionālus satricinājumus. Vīriešu trūkums Rīgā dara šīs sievietes teju vai trakas. Filmas varoņu pārdzīvojumu mokas un skaistums parādīts daudz tuvāk un intīmāk, nekā jebkurā no iepriekšējām režisora filmām.

Trešdiena, 3. aprīlis, pulksten 19.00
"Riga (Take 1)" / "Rīga (Dublis 1)"
Režisors: Zigfrīfs (Siegfried), Francija, Latvija
2019, 1'40

Ceturtdiena, 4. aprīlis, pulksten 19.00
"Oh Boy"
Režisore: Jan Ole Gerster Francija
2012, '86

Niko Fišers uz nenoteiktu laiku ir pametis studijas augstskolā un dzīvē nekur īsti nesteidzas. Viņš dzīvo mirklim un dienas pavada Berlīnas ielās, ziņkārīgi novērojot apkārtējos un nepamanot, ka kļūst par savrupnieku. Viss mainās kādā liktenīgā un neticami mulsinošu notikumu pildītā dienā.

Sestdiena, 6. aprīlis, pulksten 19.00
"Gueule d'angel"
Režisore: Vanessa Filho, Francija
2018, 1'08

Marlīne pēkšņi izlemj pamest savu meitu vīrieša dēļ, kuru satika pēc kārtējā ballīšu vakara. Lai viņu atgūtu, Eli nākas konfrontēt savas mātes dēmonus.

Svētdiena, 7. aprīlis, pulksten 19.00
"Il padre d'Italia"
Režisors: Fabio Mollo, Itālija
2017, '92

Fabio Mollo otrā filma ir emocionāls "on-the-road" kino darbs, kas aizskar tādas tēmas kā nākotne, būšanu par tēvu, un robežojās iekš un pret dabu. Stāsts ir par Paolo un Mia, introvertu ierēdni un grūtnieci, un viņu meklējumiem pēc Mias vēl nedzimušās meitas tēva.

Biļetes uz filmu seansiem var iegādāties iepriekšpārdošanā Bezrindas.lv. "Kino Augusts" programma drīzumā tiks papildināta un informācijai aicināts sekot līdzi "Kino Augusts" "Facebook" lapā, kā arī mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!