Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ, no 17. līdz 23. aprīlim, Kaņepes kultūras centrs (KKC) svinēs piecgades apritēšanu kopš atvēršanās, aicinot draugus, sadarbības partnerus un apmeklētājus iesaistīties talkā, dalīties ar atmiņām un atbalstīt KKC dārza labiekārtošanas darbus, portālam "Delfi" pavēstīja KKC pārstāvji.

"Šī gada Kaņepes kultūras centra jubilejas atslēgas vārdi ir "dāvanas", "dāvināšana" un "dalīšanās"," raksta KKC pasākumu rīkotāji. "Pirmdien, 17. aprīlī, ikviens aicināts dāvināt savu laiku un darbu – sākot no paša rīta līdz pat vakaram Kaņepes kultūras centrā notiks mājas un pagalma sakopšanas talka." Tikmēr Kaņepes kultūras centra sociālajos tīklos pēdējo nedēļu laikā apskatāmas fotogrāfijas no KKC piecu gadu vēstures, ar ko dalījušies KKC draugi, darbinieki un apmeklētāji, lietojot tēmturi #kkc5gadi.

Jubilejas nedēļā katru dienu Kaņepes kultūras centrā notiks dažādi pasākumi – lekcijas, diskusijas, kino un koncerti. Lielākā daļa pasākumu ir to organizatoru un mākslinieku dāvana Kaņepes kultūras centram un tā apmeklētājiem piecu gadu jubilejā. "Taču pati galvenā dāvana Kaņepes kultūras centra piecu gadu jubilejā, ko ikviens var vienlaikus gan dāvināt, gan saņemt, ir KKC dārzs," piebilst KKC pārstāvji.

"Kaņepes kultūras centra pagalmam un tajā esošajam dārzam piemīt nepieradinātības šarms, ko mēs negribam mainīt. Taču gribam to padarīt patīkamāku un funkcionālāku," stāsta KKC dibinātājs Dāvis Kaņepe. "Jaunu terasi mēs jau esam izveidojuši, lai pabeigtu pārējos dārza labiekārtošanas darbus – ieklātu bruģi, izveidotu nojumes un iegādātos augus, mums nepieciešams draugu atbalsts. Mums vieniem pašiem tā ir liela nauda, taču, ja katrs no vairākiem desmitiem tūkstošu Kaņepes kultūras centra apmeklētājiem un draugiem ziedos šim mērķim vismaz vienu vai divus eiro, mēs visi kopā to varam izdarīt. Viens vai pāris eiro – tas ir viens dzēriens. Uzsauc to Kaņepes kultūras centram dzimšanas dienā un dārzs nepaliks parādā."

Pirms 2012. gadā māju Skolas ielā 15 sāka apdzīvot Kaņepes kultūras centrs, tā vairākus gadus stāvēja tukša. Kopā ar māju Kaņepes kultūras centrs sāka apdzīvot arī pagalmu, un šogad būs jau piektā vasara, kopš pašā pilsētas centrā ikviens var baudīt kultūru, sarunāties, iepazīties, radīt jaunas idejas.

Ar Kaņepes kultūras centra piecu gadu jubilejas nedēļas programmu iespējams iepazīties KKC "Facebook" lapā.
 Summa, ko apmeklētāji maksās par pasākumu, tiks novirzīta dārza labiekārtošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!