Foto: DELFI Aculiecinieks
23. augustā plkst. 21.15 notiks Likteņdārza īstenotāja - "Kokneses fonda" - un Latvijas Televīzijas organizētā ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņārzs!" Šogad koncerts-akcija notiks piekto reizi, un tās mērķis ir parādīt Likteņdārzā mūsu kopīgiem spēkiem piecos gados paveikto un piesaistīt līdzekļus jauniem darbiem. Akcijas dienā Likteņdārza amfiteātrī ar Latvijas pašvaldību atbalstu kā veltījumu politiski represētajiem ir plānots iestādīt arī ozolu Goda sardzi.

Koncerta-akcijas mērķis ir turpināt amfiteātra būvniecību, izveidojot pelēko akmeņu krāvumu "Sirmais saulriets". Katrs no 11 000 laukakmeņiem, kas kopš 2010. gada uz Likteņdārzu atceļojuši no visām Latvijas malām, ir ar savu emocionālo stāstu un unikālo veltījumu. Šobrīd tie katrs ir atraduši savu vietā krāvumā, bet ir nepieciešams vēl, tāpēc akcijas mērķis ir piesaistīt ziedojumos ap 30 000 latu, kas vajadzīgi darbu turpināšanai.

Blakus akmeņu krāvumam Likteņdārza amfiteātrī šogad akcijas dienā tiks iestādīta simboliska ozolu goda sardze, kuras tapšanu finansiāli atbalstījušas 33 pašvaldības: Aizkraukles, Aizputes, Aknīstes, Alūksnes, Apes, Balvu, Bauskas, Beverīnas, Brocēnu, Dagdas, Gulbenes, Iecavas, Ikšķiles, Jēkabpils, Kokneses, Ķeguma, Lielvārdes, Mālpils, Neretas, Ogres, Olaines, Madonas, Mālpils, Pāvilostas, Pļaviņu, Rēzeknes, Rugāju, Rūjienas, Saldus, Smiltenes, Strenču, Pāvilostas un Valkas pašvaldības. Katrs ozols ir veltījums sava novada represētajiem.

Akcijas muzikālā puse šogad ir t.s. velomūzikas spilgtākā pārstāvja Kārļa Kazāka ziņā. No 17. augusta viņš ar saviem domubiedriem no Zvārtavas puses dosies uz Likteņdārzu, katru dienu uzrunājot LTV skatītājus īsā reportāžā ar ceļā satiktajiem vietējiem mūziķiem un aicinot uz Likteņdārzu, kur 23. augustā pulksten 21.15 LTV1 tiešraidē no Likteņdārza muzicēs Uģis Prauliņš, Biruta Ozoliņa un DjMonsta, Goran Gora, Ilze Sperga, jauniešu popgrupa no Balviem "Audience Killers", Kārlis Kazāks ar velomūziķiem, Gundars Grasbergs, "Dabasu Durovys" no Daugavpils un "Latvian Voices" no Rīgas. Raidījumu – ziedojumu akciju vadīs LTV žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

LTV pirmā ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs!" notika 2009. gadā, un tās iniciators bija tā brīža LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Akcijās saņemtie līdzekļi devuši būtisku ieguldījumu dārza tapšanā. 2009. gadā par skatītāju saziedoto naudu tika izbūvēts perimetrālais ceļš. 2010. un 2011. gadā - dārza centrālajā daļā - amfiteātrī – tika pabeigti zemes darbi un izbūvēta vidusdaļa. 2012. gadā – uzbūvēta pirmā pastāvīgā Likteņdārza būve – Skatu terase. LTV piecu gadu gaitā saviem skatītājiem un Likteņdārza atbalstītājiem pastāvīgi ir atspoguļojusi, kā top mūsu dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā.

Pēc nedaudz vairāk nekā pieciem gadiem Latvija svinēs 100 gadu jubileju. Likteņdārzs top kā visas tautas dāvana Latvijai. Ikviens aicināts zvanīt uz ziedojumu tālruni 90006382 un ziedot 1 latu Likteņdārza amfiteātra akmeņu krāvuma "Sirmais saulriets" tapšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!