Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kembridžas universitātē mistiski uzradušās par nozagtām uzskatītas divas evolūcijas teorijas pamatlicēja Čārlza Darvina piezīmju klades, vēsta BBC.

Kladēs Darvins bija rakstījis 1837. gadā un izklāstījis idejas par evolūciju, kā arī ieskicējis slaveno "dzīvības koku".

Piezīmju grāmatiņas mistiskā veidā uzradušās Kembridžas universitātes bibliotēkā, noliktas uz grīdas rozā dāvanu maisiņā.

"Jūtos priecīga," sajūsmu lakoniski pauda bibliotekas vadītāja Dr Džesika Gārdnere. Viņa arī medijiem pastāstīja, ka piezīmju klades ir labā stāvoklī un atrodas drošībā.

Viņa norāda arī, ka pastkartīšu izmēra grāmatiņu atgriešanās Kembridžā ir īsts detektīvs, jo to atdevējs ir palicis anonīms. Darvina piezīmes dāvanu maisiņā atradās bibliotēkas oriģinālajā iepakojumu – zilā kastītē un brūnā aploksnē, uz kuras bijis uzrakstīts īss vēstījums: "Bibliotekār, priecīgas Lieldienas!"

Divas ādas vākos iesietās piezīmju klades neviens nebija redzējis kopš 2001. gada, tomēr visu laiku tika uzskatīts, ka tās noliktas kādā nepareizā plauktā. Tās tika vairākkārt meklētas, bet 2020. gadā tika atzīts, ka vērtīgās piezīmes visticamāk ir nozagtas. Pirms diviem gadiem Kembridžas universitātes pārstāvji medijiem pauda, ka tās ir vairākus miljonus vērtas un tās tika iekļautas Interpola zagto mākslas darbu datubāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!