Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiski pazīstamais Krievijas režisors Kirils Serebreņņikovs intervijā "The Hollywood Reporter" pavēstījis, ka viņam nav līdzekļu, lai nomaksātu naudassodu 129 miljonu rubļu (apmēram 1,7 miljonu eiro) apmērā, kas viņam jāatmaksā Krievijas kultūras ministrijai.

Jau ziņots, ka režisors līdz ar vēl diviem apsūdzētajiem tika atzīts par vainīgu krāpniecībā īpaši lielā apmērā. Viņam tika piespriesta brīvības atņemšana nosacīti uz trīs gadiem, kā arī 800 tūkstošu rubļu (apmēram 10 000 eiro) liels naudassods.

Tiesa arī lēmusi no trīs apsūdzētajiem zaudējumus piedzīt 129 miljonu rubļu (apmēram 1,7 miljonu eiro) apmērā par labu Krievijas kultūras ministrijai.

"Es nevaru izbraukt no valsts, kamēr neesmu samaksājis piespriesto soda naudu Krievijas kultūras ministrijai. Un šādas naudas man nav," sacīja Serebreņņikovs.

Režisors arī stāstīja, ka viņam raksta cilvēki no visas pasaules – Vācijas, Austrijas, Francijas.. Pārsvarā tie ir teātra nozares kolēģi, kas ziņo, ka sākuši vākt naudu, lai viņu "izpirktu".

Serebreņņikovs arī vēlreiz uzsvēra, ka savu vainu "Septītas studijas" lietā neatzīst "Es neesmu zaglis, es neesmu krāpnieks," sacīja režisors un pauda pārliecību, ka pienāks laiks, kad apstākļi mainīsies un viņš tiks attaisnots. "Tas ir tikai laika jautājums," uzsvēra Serebreņņikovs.

Daudzkārt godalgotais režisors Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, tika aizturēts 2017.gada augustā. Apsūdzībā teikts, ka kopā ar līdzdalībniekiem piesavinājies 129 miljonus rubļu (1,7 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Serebreņņikovs viņam izvirzītās apsūdzības noraidījis, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. Režisors kritizējis arī pareizticīgo baznīcu.

Režisors pavadīja gandrīz divus gadus mājas arestā, no kura tika atbrīvots pērnā gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!