Foto: Publicitātes attēli

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra (KNMC) direktora amata vietu, liecina KM mājas lapā publiskotā informācija.

Amata pretendentiem jābūt augstākajai vai otrā līmeņa augstākajai izglītībai, vismaz piecu gadu pieredzei vadošā administratīvā darbā, vismaz trīs gadu pieredzei darbā valsts pārvaldē vadošā amatā, zināšanām un izpratnei par kultūras nozari, tajā skaitā par kultūrizglītību un nemateriālo kultūras mantojumu utt. Dokumenti konkursā jāiesniedz līdz 8.februārim.

Ar konkursa prasībām var iepazīties šeit.

Kā iepriekš ziņots, Valsts nemateriālā kultūras mantojuma aģentūras (VNKMA) direktors, komponists Juris Karlsons 2010. gada oktobrī iesniedza atlūgumu. Kā uzsvēra Karlsons, tas neesot saistīts ne ar kādām personālijām augstākstāvošās instancēs.

Savukārt no šī gada 1. janvāra NKMVA pārņēma kultūrizglītības politikas ieviešanas funkcijas, kuras iepriekš veica KM, attiecīgi mainot aģentūras nosaukumu - pārdēvējot to par Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru. Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļa, kas darbojās KM struktūrā, tagad ir KNMC sastāvā. Nodaļu vada Agnese Miltiņa.

Kopš pagājušā gada novembra VNKMA un pēc tam - KNMC direktora pienākumu izpildītājs bija Viesturs Rieksts.

KNMC turpina īstenot arī visas iepriekš NKMVA noteiktās funkcijas - saglabāt un attīstīt nemateriālo kultūras mantojumu, nodrošināt amatiermākslas procesa nepārtrauktību un Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku norises ilgtspējību, iesaistot profesionālās kultūrizglītības iestādes.

KNMC misija ir rūpēties par nacionālās kultūras identitātes apzināšanu, saglabāšanu, dokumentēšanu un tālāknodošanu, veicinot tās dzīvotspēju un nodrošinot atpazīstamību Latvijā un pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!