Foto: Reuters/Scanpix

Kultūras ministrija (KM) jau tuvākajās nedēļās no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plāno lūgt papildu finansējumu dziesmu svētku procesa nodrošināšanai, Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas projektam un Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārcelšanai uz jaunajām telpām, pastāstīja KM valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Lai gan šā gada budžetā dziesmu svētku procesam jau tika ieplānoti zināmi līdzekļi, Puķītis atzina, ka šis finansējums bijis minimāls. "Tur ir pāris cilvēkiem alga Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrā, un pat viņi ir pieņemti uz budžeta pārdales rēķina," viņš teica. Steidzami nepieciešama nauda arī kolektīvu skatēm, žūrijas locekļu algošanai un citiem ar dziesmu svētku procesa virzību saistītiem jautājumiem.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks prasīta nauda arī, piemēram, starptautiskajam folkloras festivālam "Baltica" šā gada jūlijā, kam šā gada budžetā finansējums netika iedalīts.

Savukārt budžeta grozījumiem tiks atstāti mazāk "degoši", tomēr joprojām ārkārtīgi būtiski jautājumi.

"Uz budžeta grozījumiem mēs mēģināsim prasīt gabalu Kultūrkapitāla fondam, nepārprotami, mēs mēģināsim atrisināt problēmas ar vairākiem teātriem, dabūt ļoti būtisku finansējuma fragmentu saistībā ar dziesmu svētkiem, proti, mērķdotācijas pašvaldībām, lai tās varētu nodrošināt pastāvīgo dziesmu svētku procesu," trešdien Kultūras alianses un kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes tikšanās laikā pavēstīja Puķītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!