Foto: DELFI

Kultūras ministrijas (KM) būtiskākās jaunās politikas iniciatīvas ir pedagogu darba atalgojuma modeļa ieviešana kultūrizglītībā un Latvijas valsts simtgades svinību īstenošana, kas aptver visu nozaru pasākumus, portālu "Delfi" informēja KM pārstāvji.

Kultūras ministre Dace Melbārde uzsver: "Labprāt otrdien pie Ministru kabineta ēkas būtu tikusies ar kultūrizglītības skolotājiem, taču diemžēl atrados Briselē, lai piedalītos Eiropas Savienības kultūras ministru padomes sanāksmē. Mēs pilnībā atbalstām mūsu pedagogu prasības attiecībā uz kultūrizglītības iekļaušanu IZM izstrādātajā pedagogu atalgojuma modelī, kas tika prezentēts 25. aprīlī. KM vienmēr ir stingri iestājusies par to, ka modelim jābūt vienotam. Šobrīd par to ir panākta vienošanās arī koalīcijā. Ņemot vērā pašreizējo situāciju, kad pilnīgai reformas īstenošanai kultūrizglītības sektoram nepieciešami 13 538 861 eiro, KM negrasās no savas pozīcijas atkāpties un ir iesniegusi pedagogu darba atalgojuma modeļa ieviešanu kā prioritāru jauno politikas iniciatīvu."

Bez minētajām prioritārajām iniciatīvām, KM ir pieteikusi arī nepieciešamību risināt jautājumu par Nevalstisko organizāciju fonda darbības turpināšanu 2017. gadā 700 000 eiro apmērā, kā arī finansējumu mediju politikas īstenošanai – Mediju atbalsta fona izveidei un mediju pratības veicināšanai 1 265 248 eiro apmērā.

Kā katru gadu, arī šogad finansiāli ietilpīgu daļu veido KM apkopotās kultūras iestāžu vajadzības. Pilnīga kultūras resora pieteikto problēmu risināšana – tai skaitā, kultūras darbinieku atalgojuma palielināšana, rekonstrukcijas, telpu remonti, mūzikas instrumentu nomaiņa, Eiropas Savienības finansēto projektu pabeigšana un uzturēšana un citas vajadzības – 2017.gadā prasītu vismaz 10 509 479 eiro.

Visas minētās jaunās politikas iniciatīvas kopā veido 31 269 449 eiro summu, taču tas, kādā apmērā būs iespējams īstenot KM iesniegtās vajadzības, būs atkarīgs no valsts budžeta iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!