Foto: Publicitātes foto
Pēc VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sniegtās informācijas, šobrīd nav bažu par to, ka Rakstniecības un mūzikas muzeja projekta īstenošana varētu aizkavēties, informēja KM.

Būtiski kavēta esot ekspozīcijas izveide, kas bija direktores kompetencē, tāpēc viņai ar atsevišķu rīkojumu ir uzdots sagatavot pārskatu par aktuālo situāciju.

VNĪ par projekta īstenošanu ar KM 2013.gada 13.decembrī ir noslēgusi līgumu par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta līdzfinansējuma piešķiršanu projektam un atbilstoši tam nodrošina projekta īstenošanu. VNĪ vada projekta administratīvo, būvprocesa un finanšu vadību, tostarp organizējot un vadot projektā paredzētās aktivitātes - publicitāti, pieredzes apmaiņu, ēkas atjaunošanas darbus un muzeja labiekārtošanu.

Pagājušā gada 31.martā VNĪ noslēdza līgumu ar SIA "5 iela" par tehniskā projekta izstrādi, tostarp kultūrvēsturisko izpēti muzeja rekonstrukcijai. Šobrīd tehniskais projekts ir saskaņošanas stadijā Rīgas pilsētas būvvaldē.

Marta laikā tiks izsludināts iepirkums rekonstrukcijas darbu veikšanai. Tos plānots pabeigt līdz 2016.gada 15.aprīlim.

Kā ziņots, Rakstniecības un mūzikas muzeja direktore Ilze Knoka, kuru KM neapmierinoša darba dēļ nolēma atbrīvot no amata, pastāstīja, ka viņas atlaišana varētu apdraudēt muzeja rekonstrukcijas projektu. "Tas, ko ministre ir palaidusi garām, - atbrīvojot mani no amata, tiek apdraudēts viss muzeja rekonstrukcijas projekts. Ņemot vērā, ka biju tur iesaistīta un jauna muzeja vadītāja vēl nav, varētu aizkavēties iepirkumu izsludināšana un turpmākais darbs, kas bija plānots nākamajos mēnešos," uzsvēra Knoka.

Šodien ir Knokas pēdējā darba diena muzeja direktora amatā. Jaunais Rakstniecības un mūzikas muzeja direktors tiks izraudzīts konkursa kārtībā.

Kā ziņots, izvērtējot dienesta pārbaudes ziņojumu un Muzeju padomes atzinumu, kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) 3.martā parakstījusi rīkojumu par Knokas atbrīvošanu no muzeja direktora amata. Viņa no darba atbrīvota neapmierinoša darba dēļ.

Knoka uzskata, ka pret viņu izteiktie pārmetumi ir nepamatoti, tāpēc plāno vērsties tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!