Kultūras ministrija paudusi satraukumu par to, ka "Rīgas Kinostudijas" īpašumu izsolīšana apdraudēs kinostudijas darbību.

KM ir informējusi zvērināto tiesu izpildītāju, ka saskaņā ar "Rīgas kinostudija" privatizācijas noteikumiem ir pastāvīgi jāsaglabā objekta darbības profils - kino un video ražošana, kino un video filmu ieskaņošana latviešu valodā, ar filmu ražošanu saistīto organizatorisko un tehnoloģisko pakalpojumu sniegšana un kultūras pasākumu rīkošana.

Kultūras ministrija informē, ka gadījumā, ja AS "Rīgas kinostudija" piederošais nekustamais īpašums tiks izsolīts, iespējams tas varētu apdraudēt šos privatizācijas nosacījumus.

Atgādinām, ka valdība 1998.gada oktobrī nolēma saglabāt valsts īpašumā kapitāla daļu privatizējamajā valsts akciju sabiedrībā "Rīgas kinostudija" 31,31 % apmērā, un par šo kapitāla daļu turētāju iecelta Kultūras ministrija. 2006.gadā valdība nolēma pārdot daļu no šīm akcijām – 24 459 akcijas.

Pašreiz AS "Rīgas kinostudija" reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 349 409 lati, kas sastāv no 349 409 akcijām ar nominālvērtību viens lats. KM šobrīd ir 84 950 jeb 24,31% akciju turētājs.

Šogad KM saņēma kinostudijas vēstuli, kurā tā informējusi par zvērināta tiesu izpildītāja Raimonda Mežiņa lietvedībā esošo tiesas izpildu rakstu par prasību pret AS "Rīgas kinostudija" par nomas līguma noslēgšanu, nomas maksas piedziņu un reālnastas nodibināšanu. AS "Rīgas kinostudija" ir saņēmusi arī Mežiņa paziņojumu par nekustamā īpašuma Rīgā, Šmerļa ielā 3 izsoli šogad 5.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!