Foto: F64

Komponists Zigmars Liepiņš savā 60 gadu jubilejas koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī aicināja klausītājus ziedot naudu, kuru atvēlēs teātra senioriem.

Kā informēja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča, komponists saviem draugiem, kas līdz ar citiem skatītājiem baudīja koncertu, bija lūdzis ziediem un dāvanai domātos līdzekļus ziedot labdarībai ar mērķi finansiāli atbalstīt vecākās paaudzes aktierus.

14.oktobra jubilejas vakara koncertā saziedoti 2137 lati, kas tika ieskaitīti Latvijas teātra radošo personību atbalsta fondā un tiks izmantoti veselības apdrošināšanas polišu iegādei. Par šo summu varēs iegādāties polises 14 teātra senioriem.

Fonda vadītāja Dace Makovska atzina, ka ir ļoti priecīga par šādu ziedojumu, jo ziedojumus fondam piesaistīt kļūst aizvien grūtāk. "Sabiedrībai var parādīt slimu bērniņu vai pamestu dzīvnieku ar skumjām acīm, un cilvēki atsaucas, ziedo. Bet mūsu gadījumā šie šobrīd vecie, slimie sirmgalvji ir kādreizējās skatuves zvaigznes, kuras, saprotams, nevēlas publiskot savu pašreizējo situāciju, tādēļ arī sanāk lūgt anonīmi, kas ne vienmēr ir efektīvi," skaidroja Makovska.

Jau ziņots, ka Liepiņš savu 60 gadu jubileju aizvadīja uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves, priecējot klausītājus ar paša radītām teātra un kino melodijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!