Foto: DELFI
Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (LEBM) direktora amatu pieteikumus noteiktajā termiņā līdz šā gada 10. jūlijam iesnieguši 16 pretendenti, portālu "Delfi" informēja Kultūras ministrijas pārstāve Lita Kokale.

LEBM direktora amata pretendenti tiks izvērtēti trīs konkursa kārtās – pretendentu atlasē, strukturētā intervijā un padziļinātā intervijā (prezentācija un pārrunas). Iesniegtos pieteikumus LEBM direktora amatam izvērtēs speciāli izveidota komisija, kā arī tās pieaicināti eksperti.

Jau ziņots, ka prasības, kas izvirzītas pretendentiem un tiks izvērtētas atklātā konkursā, ir: akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība humanitārajās vai sociālajās zinātnēs; vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā (iegūta pēdējo 5 gadu laikā); teicamas latviešu valodas un labas vismaz 2 svešvalodu (t.sk. angļu valodas) zināšanas (vismaz C1 līmenis valsts valodā, vismaz B1 līmenis mutvārdu saziņas prasmēs svešvalodās atbilstoši Europass valodu pašnovērtējumam); labas zināšanas un izpratne par muzeju darbību un funkcijām; orientācija uz rezultātu sasniegšanu; komandas vadīšanas prasmes; stratēģiskais redzējums; attiecību veidošanas un uzturēšanas prasmes.

Tāpat tiks izvērtēts katra pretendenta iesniegtais LEBM iepriekšējo trīs gadu darbības izvērtējums un turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LEBM direktora mēnešalga var sasniegt 2 135 eiro pirms nodokļu nomaksas (atkarībā no amata kategorijas, kuru nosaka, ņemot vērā pretendenta profesionālo pieredzi, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska muzeja funkciju izpildei).

Jau ziņots, ka pēc dienesta pārbaudes veikšanas muzejā un Latvijas Muzeju padomes iepazīstināšanas ar dienesta pārbaudes komisijas izdarītajiem slēdzieniem, šā gada 29. aprīlī, KM izdeva rīkojumu, uzsakot darba līgumu līdzšinējai LEBM direktorei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!