Foto: Publicitātes foto

Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā uz valsts SIA "Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris" (LNSO) valdes locekļa amatu patlaban saņemti četru pretendentu pieteikumi.

Kā informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste, mājaslapas redaktore Dace Vizule, galīgais pretendentu pieteikumu skaits būs zināms pēc pāris dienām, jo patlaban vēl tiek gaidīti pa pastu izsūtītie konkursa pieteikumi.

Patlaban tiek veidota arī amata pretendentu vērtēšanas komisija.

Lai pretendētu uz vakanto amatu, pretendentam ir nepieciešama augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, trīs gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību un zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par mūzikas nozari.

Pretendentam ir jāzina valsts valoda un jāprot brīvi pārvaldīt vismaz divas svešvalodas, nepieciešamas teicamas komunikācijas un sadarbības prasmes, stratēģiskā, konceptuālā un radošā domāšana, kā arī darba organizācijas un vadības prasmes.

Jau ziņots, ka LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe, kura orķestri vadīja kopš 2009.gada, iesniegusi ministrijai atlūgumu.

Paideres-Staķes pēdējā darba diena LNSO būs 23.augusts, un līdz tam laikam viss darbs norit, kā ierasts.

Kā ziņots, 2012.gada februārī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) uz nākamajiem trīs gadiem pagarināja līgumu ar Paideri-Staķi. Saskaņā ar jauno līgumu Paidere-Staķe LNSO valdes locekle būtu līdz 2015.gada 12.martam.

Paidere-Staķe ir LNSO valdes locekle no 2009.gada marta, amatā nomainot iepriekšējo orķestra vadītāju Intu Dālderi, kurš pēc Helēnas Demakovas demisijas pieņēma aicinājumu kļūt par kultūras ministru pirmajā Valda Dombrovska (V) valdībā.

Paidere-Staķe izglītību ieguvusi Latvijas Kultūras akadēmijā, kā arī Hamburgas Teātra un mūzikas augstskolas Kultūras menedžmenta institūtā. Pirms orķestra valdes locekļa amata pildīšanas strādājusi LNSO par koncertu producenti, iepriekšējā darba pieredze gūta mūzikas aģentūrā "Hermaņa Brauna fonds", "Impresariat Simmenauer" Hamburgā, kā arī Hamburgas "John Neumeier" Baleta centrā.

Orķestrim kopš šā gada janvāra nav arī galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!