Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts 2015" Iniciatīvas programmai saņemti vairāk nekā 20 projektu pieteikumi, pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Pašlaik pieteikumi tiek izvērtēti atbilstoši foruma "Baltā nakts" mērķiem - vairot sabiedrības izpratni par mūsdienu kultūras norisēm, iesaistot tajās iespējami plašu apmeklētāju loku un piedāvājot saturīgu, mākslinieciski augstvērtīgu pasākuma programmu.

Programmai aicināja iesniegt laikmetīgus mākslas un kultūras projektus dažādās mākslas nozarēs, tajā skaitā skatuves, dejas un kustību mākslā, mūzikā un skaņu mākslā. Tika gaidīti projekti vizuāli plastiskajā, foto un video mākslā, dzejā vai prozā, tostarp arī dažādi starpdisciplināru nozaru pasākumu pieteikumi.

Kultūras un mākslas projektu norise plānojama Rīgas pilsētas sabiedriskajās telpās, izglītības iestādēs, teātros un koncertzālēs, izstāžu zālēs un mākslas galerijās, grāmatnīcās, bijušajās rūpnieciskajās teritorijās, bāros, kafejnīcās vai jebkurā citā brīvi pieejamā vietā pilsētas publiskajā ārtelpā vai iekštelpās, tostarp kultūras un mākslas norisēm neierastās vietās, nodrošinot pasākumu pieejamību iespējami plašai mērķauditorijai.

Pasākumu norise paredzēta laikā no šā gada 5.septembra pulksten 18:00 līdz 6.septembra agram rītam. Visos "Baltās nakts" pasākumos ieeja būs brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!