Foto: LETA

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" ir labs radošās industrijas piemērs, kura vērtēšana notiek pēc ekonomiskās ietekmes bilances, uzskata kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Iluta Bērziņa informēja, ka Jaunzeme-Grende labprāt gribētu zināt, kāda līdz šim bijusi "Jaunā viļņa" bilance norisei Jūrmalā.

Šī konkursa ieguvumus var vērtēt arī pēc tā pienesuma pilsētas apkalpojošajā sfērā. Tāpat ministre atzīst, ka pozitīvi vērtējams "Jaunā viļņa" pienesums tūristu piesaistei, it īpaši tad, ja izdodas piesaistītos tūristus ieinteresēt Latvijas kultūras vērtību izzināšanā.

Jau ziņots, ka konkursa organizators un komponists Igors Krutojs izplatījis paziņojumu, atklājot, ka jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Krutojs savā paziņojumā norāda, ka sadarbība starp Jūrmalas domi un festivāla rīkotājiem sasniegusi tādu robežu, ka viņš neredz nekādu iespēju tālākai sadarbībai.

Konkursa rīkotāju pārstāve Latvijā Svetlana Jevdokimova norādīja, ka pagaidām vienīgā pieejamā informācija par konkursu ir Krutoja paziņojums, tādēļ arī viņai nav zināma konkursa norises jaunā vieta.

Viņa minēja, ka jaunā konkursa norises vieta tiks izvēlēta pēc ilgāka laika, jo "Jaunais vilnis" ir ļoti liels projekts, kas prasa daudzu organizatorisku jautājumu atrisināšanu.

Arī konkursa izpilddirektors Igors Jefremovs teica, ka viņam ir zināms Krutoja oficiālais paziņojumu un tas, ka ir objektīvie iemesli, kādēļ konkurss vairs nevar norisināties Jūrmalā. Jefremovs nevēlējās komentēt to, cik liela ir varbūtība, ka konkurss varētu vairs nenotikt Latvijā, jo no viņa viedokļa tas neesot atkarīgs.

Konkurss Jūrmalā šovasar bija iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam. Biļešu iepriekšpārdošana uz konkursu "Jaunais vilnis 2012" jau ir sākusies un atsevišķās cenu grupās uz atsevišķiem pasākumiem tās vairs nav pieejamas.

Pērn "Jaunais vilnis" svinēja desmit gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!