Foto: F64

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende pēc Latvijas Televīzijas (LTV) vadības uzaicinājuma ceturtdien viesojās LTV, lai pārrunātu Kultūras ministrijas un televīzijas iespējamo sadarbību radošo industriju jomā, kā arī lai iepazītos ar sabiedriskās televīzijas stratēģisko redzējumu kultūras un identitātes jautājumos.

Kultūras ministre atzinīgi novērtēja LTV vadības ieceri jau tuvākajā nākotnē dubultot kultūras raidījumu apjomu TV, radot gan jaunus raidījumus plašākai sabiedrībai, gan kultūras profesionāļiem.

Ministre no savas puses ieteica ciešāk sadarboties un uzklausīt Kultūras aliansi, kura pārstāv kultūras nozari kopumā, tādējādi veicinot veiksmīgāku pārmaiņu procesu sabiedriskajā medijā. Jau iepriekš ministre paudusi viedokli, ka sabiedriskajiem medijiem ir jāuzņemas līdera loma nacionālās identitātes un kultūras stiprināšanā un atspoguļošanā.

Pēc LTV ēkas apskates gan ministre, gan LTV vadība bija vienisprātis, ka esošajā ēkā ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums un plašas iespējas tam, lai nodrošinātu mājvietu ne vien sabiedriskajam medijam, bet arī veicinātu jaunas iniciatīvas radošo industriju attīstībā, kas ir viena no KM prioritātēm, piemēram, neatkarīgu TV un digitālo mediju producentu apmācību. Veicinot šīs jomas speciālistu attīstību Latvijā, vienlaikus tiktu veicināta arī LTV satura kvalitātes uzlabošana nākotnē un jaunu, sabiedriskajam pasūtījumam atbilstošu raidījumu izveide.

Pat ja LTV ēkā nākotnē tiks izvietots apvienotais sabiedriskais medijs, tajā vēl papildus iespējams darboties arī neatkarīgo radošo industriju pārstāvjiem.

LTV vadība atzinīgi novērtēja vienu no apspriestajām iecerēm, ka nākotnē Latvijas Radio ēka Doma laukumā varētu tikt nodota Kultūras ministrijas pārziņā, saglabājot tajā esošās vērtības un tehnisko nodrošinājumu, ko arī turpmāk sabiedriskais medijs varētu izmantot savām vajadzībām. Šāda ideja būtu atbalstāma arī saistībā ar mediju nozares pārstāvju izteikto priekšlikumu pie Kultūras ministrijas veidot atsevišķu apakšstruktūru, kas nodarbotos ar mediju politikas jautājumiem valstī. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jau ir uzdevusi Kultūras ministrijai līdz šā gada oktobrim sniegt savu redzējumu par šādas struktūras izveides iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!