Foto: F64

"Cilvēciski es saprotu Zvidriņas cīņu, taču visi viņas vēstulē minētie fakti ir melīga spekulācija," komentējot Kultūras ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas iesniegumu premjeram, intervijā laikraksta "Diena" un portāla "Diena.lv" raidījumam "Dienas Rīts" sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende (VL-TB/LNNK).

Ministre gan nekomentēja, kas no Zvidriņas minētā ir meli un par "melno PR" dēvēja visu uz dienesta izmeklēšanas laiku no amata atstādinātās ierēdnes iesniegumu premjeram.

Jaunzeme - Grende tāpat norādīja, ka Zvidriņa bijusi neizdarīga darbā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu. Saskaņā ar ministres teikto Zvidriņas izveidotās problēmas jau "ir novērstas".

Ministre skaidroja, ka Zvidriņa nav atlaista, bet gan atstādināta no amata uz dienesta izmeklēšanas laiku. Savukārt uz jautājumu, vai ar ierēdni tiks turpinātas darba attiecības, ministre norādīja: "Ja Solvitai ir taisnība, tā ir viena izeja, ja nav – tā ir otra izeja".

Kultūras ministre tāpat skaidroja, ka līdzšinējam LNO direktoram Andrejam Žagaram beidzies trīs gadus ilgais līgums ar LNO, tādēļ viņa tūlītēja neapstiprināšana amatā pašlaik saskaņā ar ministres domām nav nekas ārkārtējs. "Aicinu izbeigt histēriju par Andreja Žagara dievību!" sacīja minitsre.

Jaunzeme - Grende raidījumā arī uzsvēra, ka Žagars kā vienīgais kandidāts uz vakanto LNO direktora vietu nav ticis apstiprināts vienīgi tādēļ, ka nepieciešama izmeklēšana un noradīja iespēju, ka Žagara neapstiprināšanai amatā varētu būt kādi citi motīvi.

Jau vēstīts, ka 23. decembrī KM informēja, ka līguma parakstīšana ar Žagaru atlikta un no amata uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināta KM valsts sekretāre, ņemot vērā to, ka KM rīcībā nonākusi informācija, kas liecina par, iespējams, nopietnām finanšu problēmām Latvijas Nacionālajā operā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!