Foto: LETA
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende (VL-TB/LNNK) uzskata, ka kultūras nozares izaugsmei būtiski ir nodrošināt pēctecību iepriekš uzsāktām iniciatīvām, sadarbībai un dialogam, un tādēļ viņa savā kolēģu pulkā aicinājusi arī divus bijušos kultūras ministrus – Intu Dālderi (V), būs ministres ārštata padomnieks profesionālās mākslas un kultūrizglītības jautājumos, kā arī Sarmīti Ēlerti (V), kura uzrunāta sadarbībai par atsevišķu iniciatīvu turpināšanu.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja kultūras ministres padomniecesabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa, ministres biroju turpinās vadīt Vita Cīrule, bet par ministres padomniekiem piekrituši kļūt arhitekts Jānis Dripe, kurš kā ārštata padomnieks konsultēs arhitektūras politikas izstrādes, investīciju projektu virzības un radošo industriju jautājumos, bijušais kultūras ministrs, mūziķis Ints Dālderis, kurš būs ministres ārštata padomnieks profesionālās mākslas un kultūrizglītības jautājumos un Andris Mellakauls, kurš turpinās pildīt ārštata padomnieka pienākumus elektronisko mediju attīstības jautājumos. Ministres štata padomnieks starpnozaru sadarbības un Eiropas Savienības struktūrfondu jomās būs Valters Bolēvics, savukārt sabiedrisko attiecību jautājumos ministri konsultēs Elīna Bīviņa.

Visi biroja darbinieki pieņemti darbā uz ministres pilnvarulaiku un viņu atalgojums noteikts atbilstoši valstī noteiktajai vienotajaiatalgojuma sistēmai. Bez atlīdzības, tāpat kā līdz šim, padomnieka pienākumuspildīs Andris Mellakauls.

"Mana līdzšinējā pieredze ir pierādījusi, ka procesupozitīvas virzības pamatā ir sadarbība, tādēļ savā ikdienas darbā uzturēšupastāvīgu dialogu ar ikvienu, kurš ir ieinteresēts Latvijas kultūras nozares uzplaukumā. Ļoti nozīmīga būs nevaldības organizāciju loma, vēlos dzirdēt un darbā izmantot jauniešu idejas un vīzijas par attīstību," norāda Jaunzeme -Grende.

Viņa norāda, ka "kultūra ir neatņemama valsts tautsaimniecības neatņemama sastāvdaļa, tās pienesumskopējiem ekonomiskajiem procesiem ir nenoliedzams, tādēļ plašas zināšanas un izpratne par kultūras jomu bija svarīgs kritērijs, veidojot savu tiešo komandu darbam Kultūras ministrijā, kur savā birojā esmu aicinājusi profesionāļus ar pieredzi".

 

 

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!