Foto: F64

Šī brīža atbalsta mehānismi kultūras sektoram ir jāturpina līdz ierobežojumu atcelšanai, uzsvēra kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ministra ieskatā atbalsta pasākumi jāsaglabā gan privātajam, gan publiskajam kultūras sektoram.

Kā informēja kultūras ministra padomniece Inga Vasiļjeva, Puntuļa ieskatā, ierobežojot kādas nozares darbību, valsts pienākums ir to kompensēt.

"Esmu pārliecināts, ka šāda atbildīga politika tiks turpināta līdz ierobežojumu atcelšanai, vienlaikus cerot uz iedzīvotāju atbildību un aktivitāti vakcinācijas procesā, kas ļaus iespējami drīz atgriezties arī kultūras dzīves pilnvērtīgai norisei. Līdz tam laikam, balstoties šī brīža epidemioloģiskā situācija valstī, nozare ,visticamāk, funkcionēs dažāda formāta pasākumos brīvdabā," akcentēja kultūras ministrs.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Ministru kabineta sēdē 20. aprīlī norādīja, ka valdībai jāsāk domāt par valsts atbalsta izbeigšanu Covid-19 krīzē skartajiem. Viņš atzīmēja, ka patlaban tiek atcelta virkne ierobežojumu, tāpēc ir pienācis laiks izvērtēt, cik daudz un kam turpināt sniegt valsts atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!